Szolnok

Kék hírek

Nem érkezett továbbadni a milliót érő kábítószert a szolnoki férfi

A Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Főügyészség kábítószer-kereskedelem bűntettének kísérlete miatt emelt vádat egy 48 éves szolnoki férfival szemben, aki továbbadni már nem tudta a több mint egy milliót érő kábítószer szállítmányt, mert a rendőrök elkapták. 

A vádirat szerint a férfit 2023 júliusában megkérte az unokatestvére, hogy ha ismer valakit, akit kábítószer érdekelne, szóljon neki, mert jó áron tudja azt beszerezni. 

Ezután a férfi egy ismeretlen személy kérésére – aki korábbi ismeretségük alapján tudott arról, hogy ő kábítószert tud beszerezni – 2023. július 17-én, a tőle előzőleg kábítószer vásárlás céljából átvett 1.100.000 forintért 1 kg kábítószert vásárolt meg az unokatestvérétől.

A férfi a vásárlást követően a kábítószerrel éppen útban volt az otthona felé, amikor Szolnokon igazoltatták a rendőrök, és nála a kábítószert megtalálták, azt lefoglalták. 

Az ügyészség a büntetett, visszaesőnek minősülő férfival szemben – amennyiben a bűncselekmény elkövetését előkészítő ülésen beismeri – 7 év letöltendő fegyházbüntetésre, valamint 10 év közügyek gyakorlásától eltiltásra tett indítványt a vádiratában.

Az ügyben a Szolnoki Törvényszék fog dönteni, a férfi a döntést letartóztatásban várja, közölte dr. Ocsovai Ágnes főügyészségi ügyész, sajtószóvivő (Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Főügyészség).

A férfi unokatestvérével szemben e cselekménye miatt is jelenleg egy másik büntetőeljárás folyik.

A mellékelt képeket a nyomozó hatóság készítette az ügyben.

bűntett, kábítószer-kereskedelem, szolnok

admin

Oszd meg másokkal is!
Alföldhír.hu