Szolnok

A Zöld Misszió Egyesület célja a környezettudatosság szemléletének népszerűsítése (hirdetés)

A Zöld Misszió Egyesület működésének legfőbb céljai között szerepel a környezettudatosságra nevelés, a környezetvédelem és fenntarthatóság.

Az Egyesület működése során elősegíti a környezeti-, természeti-, épített és kulturális értékek megismerését, megismertetését, megőrzését, az ezt veszélyeztető problémák feltárását, kezelését, a környezeti nevelés elveit és eszközeit a fenntarthatóság szellemében alkalmazva. 

Az Egyesület különös hangsúlyt fektet a lakosság, azon belül is főleg az ifjúság körében történő széleskörű környezetvédelmi ismeretterjesztésre.

Az Egyesület főbb célkitűzéséhez kapcsolódva a Nemzeti Együttműködési Alap Támogatási Program „Környezettudatosság, hulladékgazdálkodási szemléletformálás, szelektív hulladékgyűjtés ismertetése a gyermekek körében” című pályázat keretében a gyakorlati szemléltetéshez 100 db beltéri hulladékgyűjtő edény került megvásárlásra és átadásra iskoláknak, illetve óvodáknak. Az edényzeteken matricák nyújtanak segítséget arra vonatkozóan, hogy az edényzet mely részébe kerül a szelektív, és melyik részébe a kommunális hulladék. A pályázat további céljaként a zöld hulladékok szelektív gyűjtésének elterjedése és alkalmazásuk megismerése céljából 3.000 db zöld zsák kiosztása valósult meg szintén iskolák és óvodák részére. Emellett a szelektív hulladékgyűjtés és a hulladékgazdálkodási ismeretek terjesztése érdekében 3 korosztály részére korosztályonként 450 db játékos ismeretterjesztő kiadvány készül el és kerül kiosztásra. A pályázat keretében az Egyesület által üzemeltetett Tanösvényre 8 busszal érkeztek gyermekek, ahol játékos formában ismerkedhettek meg a csoportok a hulladékgyűjtéssel, és a szelektív hulladékgyűjtés fontosságával. 

A Zöld Misszió Egyesületről bővebben a www.zoldmisszio.hu oldalon olvashat. (X)

Alföldhír.hu

Oszd meg másokkal is!
Alföldhír.hu