Kék hírek

Öt kutyakölyköt dobott a szemétgyűjtőbe a tiszaföldvári nő

A Kunszentmártoni Járási Ügyészség állatkínzás bűntette miatt emelt vádat egy tiszaföldvári nővel szemben, aki öt kutyakölyköt dobott a szemetesbe, és hagyta őket sorsukra, négyet közülük meg tudtak menteni a helyi önkéntes tűzoltók. 

A vádirat szerint a nő Tiszaföldváron, 2023. július 6-án, délelőtt, egy közterületen elhelyezett – félig nyitott – fém hulladékgyűjtő konténerbe öt élő kölyökkutyát dobott, majd azokat – élelem és ivóvíz biztosítása nélkül – sorsukra hagyta. Az elhelyezés körülményeire tekintettel ez a cselekmény alkalmas volt arra, hogy az állatok maradandó egészségkárosodását, vagy pusztulását okozza, valamint a kölyköknek különös szenvedést is okozzon. 

Másnap a konténerben a kiskutyák közül négyet élve, egyet elpusztult állapotban találtak meg a helyi önkéntes tűzoltók, a 4 kiskutyát onnan kimentették, majd gondoskodtak a megfelelő elhelyezésükről. 

Az ügyészség a büntetlen nővel szemben végrehajtásában próbaidőre felfüggesztett börtönbüntetés kiszabására tett indítványt a vádiratában.

Az ügyben a Kunszentmártoni Járásbíróság fog dönteni, közölte dr. Ocsovai Ágnes főügyészségi ügyész, sajtószóvivő (Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Főügyészség).

A mellékelt képeket a nyomozó hatóság készítette az ügyben a konténerről, és a kimentett kiskutyák egyikéről.

állatkínzás, kutyakölyök, szemetes, tiszaföldvár

admin

Oszd meg másokkal is!
Alföldhír.hu