Szolnok

Kék hírek

Az utcán esett neki a postásnak

A Szolnoki Járási Ügyészség közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntette és önbíráskodás bűntettének kísérlete miatt állított bíróság elé egy 52 éves törökszentmiklósi nőt.

A vád szerint a törökszentmiklósi nő 2023. november 3-án, délelőtt, Törökszentmiklóson, az egyik utcán kerékpárjával a postai kézbesítő nő mellé hajtott – aki éppen a küldemények kézbesítését végezte – és őt kiabálva a neki kiutalt szociális ellátása átadására szólította fel. A nő ezután a kerékpárját eldobva a kézbesítő nőhöz lépett, aki elmondta neki, hogy még nincs nála az ellátás, ezért azt nem tudja kézbesíteni neki.

A nő ekkor a postai kézbesítő pulóverét a nyakánál fogva megragadta, és őt megrángatta, azért, hogy mégis a neki kiutalt szociális ellátás kifizetésére kényszerítse, miközben azt továbbra is ordítva követelte.

Ezt követően próbálta megütni is a kézbesítőt, aki az ütéseket a kezével elhárította. A nő csak azután hagyta abba a cselekményét, miután megjelent a helyszínen a kézbesítő egyik férfi munkatársa, és őt a cselekménye befejezésére felszólította.

A bíróság az ügyészség indítványa alapján a nő bűnösségét megállapította, és vele szemben végrehajtásában 3 év próbaidőre felfüggesztett, 1 év 8 hónap börtönbüntetést szabott ki. 

A korábban még nem büntetett nő a büntetés enyhítéséért fellebbezett, így az ítélet nem jogerős, az ügy a Szolnoki Törvényszéken folytatódik, közölte dr. Ocsovai Ágnes főügyészségi ügyész, sajtószóvivő (Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Főügyészség).

A mellékelt képet a nyomozó hatóság készítette a cselekmény helyszínén.

bűntett, erőszak, önbíráskodás, postás

admin

Oszd meg másokkal is!
Alföldhír.hu