Jászság

Kék hírek

A bíróság letartóztatta a jászapáti tinédzsert kirabló különös visszaeső férfit

Rablás bűntette miatt indítványozta az ügyészség annak a 22 éves jászapáti férfinek a letartóztatását, aki egy 14 éves fiút rabolt ki.

A rendelkezésre álló adatok szerint a férfi 2024. március 11-én este, Jászapátin, a Kossuth úton lévő bankautomatánál leszólított egy ott tartózkodó14 éves fiút, és tőle 100 forintot kért ételre, amit a fiú a kabátja zsebéből oda is adott neki. 

Ezután a fiú elindult haza, azonban a 22 éves férfi a nyomába szegődött, és a karjával megállította, majd tőle ismételten, ekkor már 200 forintot kért ételre. A fiú határozottan tudtára adta, hogy nem ad neki több pénzt. A férfi azonban nem hagyott fel a követelőzéssel, több alkalommal és egyre erőszakosabban kérte a pénzt, a vállával próbálta odaszorítani a fiút a falhoz, és a kezével is megakadályozni abban, hogy tovább menjen. 

Amikor egy közvilágítással kevésbé ellátott útszakaszra értek, a férfi hirtelen a fiú elé lépett, majd a fiú kabátja zsebéből kivett 1.100 forint készpénzt. A fiú próbálta visszaszerezni a pénzt, és közölte, hogy hívja a rendőrséget, mikor a férfi azzal fenyegette meg, hogy „Álljál le, vagy nyílik a bicska!” Erre a fiú már megijedt és elengedte a rabló karját.

A bíróság elrendelte a már büntetett – jelen ügyben különös visszaesőnek minősülő – férfi letartóztatását. A bíróság a férfi esetében az ügyészi indítvánnyal egyezően megalapozottnak látta a szökés, elrejtőzés, a bizonyítás megnehezítésének és a bűnismétlésnek a veszélyét is.

Fellebbezést okán az ügyben végleges döntést a Szolnoki Törvényszék fog hozni, közölte dr. Ocsovai Ágnes főügyészségi ügyész, sajtószóvivő (Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Főügyészség).

A Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Rendőr-főkapitányság korábban az alábbi tájékoztatást adta az ügyben:

Kiskamaszt rabolt ki | A Rendőrség hivatalos honlapja (police.hu)

jászapáti, letartóztatás, tinédzser

Sarkany Orsi

Oszd meg másokkal is!
Alföldhír.hu