Szapáry híd és Jászkun híd lesz a két új közúti híd neve

A közelmúltban megszületett a végleges döntés az M4-es gyorsforgalmi út új, Tisza és Zagyva folyókon átívelő hídjainak elnevezéséről. A döntést meghozó Földrajzinév-bizottság felé Hubai Imre, a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Közgyűlés elnöke juttatta el a megyében élők javaslatát.

Illusztráció. (Kép: Hubai Imre Facebook)

Dr. Mosóczi László közlekedéspolitikáért felelős államtitkár arról tájékoztatta a napokban Hubai Imrét, a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Közgyűlés elnökét, hogy az M4-es gyorsforgalmi út Tiszán és Zagyván átívelő két új hidjának elnevezésével kapcsolatban – Palkovics László innovációs és technológai miniszter úr támogatása mellett – a Földrajzinév-bizottság támogatta a Jász-Nagykun-Szolnok megyéből beérkezett javaslatokat.

Mindezek alapján:

  • a Tisza-folyón átívelő új közúti hídnak a „Szapáry híd”
  • a Zagyva folyón átívelő hídnak a „Jászkun híd” neveket állapította meg.

Mint ismeretes, korábban közönségszavazásra hívta a megyei önkormányzat a megye lakosságát a két híd elnevezésével kapcsolatosan, amelyen a Tisza folyó kapcsán a Béres József Tisza híd, a Zagyva folyó kapcsán a Jászkun híd elnevezés kapta a legtöbb szavazatot.

Emellé küldték még el a megye ismert történész szakemberei, főépítésze és a megyei közgyűlés elnöke alkotta zsűri javaslatát, mely a Tisza híd esetében a Szapáry Gyula híd, a Zagyva esetében a Bedekovich Lőrinc híd volt. Ez alapján hozta meg fenti döntését a Földrajzinév-bizottság.

Alföldhír.hu
Verified by MonsterInsights