A kuláküldözés áldozatainak emléknapja

Kép: infoKarcag

A kuláküldözés áldozatainak emléknapja alkalmából június 29-én koszorúzás volt a katolikus templommal szembeni kopjafánál.

Mint dr. Nagy Molnár Miklós, a Györffy István Nagykun Múzeum igazgatója beszédében elhangzott, a Magyar Országgyűlés a kuláküldözés idején tönkretett magyar gazdák emléknapjává nyilvánította június 29-ét, Péter-Pál napját, amely a hagyományok szerint a betakarítás kezdete is.

A beszédben a szónok részletesen szólt a kommunista diktatúra idején a magyar közép parasztsággal szemben tanúsított kegyetlen üldöztetésről, s arról is, hogy milyen fontos, ma is emlékeznünk a karcagi paraszt-gazda áldozatokra. Ezt követően a város nevében Gyurcsek János alpolgármester, Sári Kovács Szilvia alpolgármester és Rózsa Sándor jegyző helyezte el a kopjafánál az emlékezés koszorúját, majd a Nagykun Gazdakör, a Nagykun Polgári Egyesület, a Karcagi Ipari Park Kft., a Kátai Gábor Kórház képviselői hajtottak fejet az áldozatok emlékműve előtt. Az ünnepségen részt vett Faludi Sándor, a kopjafa állíttatója is.

infoKarcag

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

Baleset Kunszetmártonnál

Egy helyi lakos közlekedett személygépkocsival 2020. július 7-én 7 óra 40 perc körül Kunszentmárton irányába a 45. számú főúton, amikor a sofőr elveszítette uralmát a

Tovább »

Sportsikerek a Varróban

Újabb focis sikereket ért el a KSZC Varró István Szakgimnázium csapata. Edzőjükkel, Fodor Csaba testnevelővel beszélgettünk erről. A7 idei bajnokság kissé máshogy alakult, mint remélték.

Tovább »

Kánikula pénteken

Pénteken kánikulára számíthatunk sok napsütéssel, felhő is alig lesz az égen, így nagyon erős, extrém erős lesz az UV-sugárzás.  Csapadék nem várható. Többfelé megélénkül a délies

Tovább »