A kuláküldözés áldozatainak emléknapja

A kuláküldözés áldozatainak emléknapja alkalmából június 29-én koszorúzás volt a katolikus templommal szembeni kopjafánál.

Mint dr. Nagy Molnár Miklós, a Györffy István Nagykun Múzeum igazgatója beszédében elhangzott, a Magyar Országgyűlés a kuláküldözés idején tönkretett magyar gazdák emléknapjává nyilvánította június 29-ét, Péter-Pál napját, amely a hagyományok szerint a betakarítás kezdete is.

A beszédben a szónok részletesen szólt a kommunista diktatúra idején a magyar közép parasztsággal szemben tanúsított kegyetlen üldöztetésről, s arról is, hogy milyen fontos, ma is emlékeznünk a karcagi paraszt-gazda áldozatokra. Ezt követően a város nevében Gyurcsek János alpolgármester, Sári Kovács Szilvia alpolgármester és Rózsa Sándor jegyző helyezte el a kopjafánál az emlékezés koszorúját, majd a Nagykun Gazdakör, a Nagykun Polgári Egyesület, a Karcagi Ipari Park Kft., a Kátai Gábor Kórház képviselői hajtottak fejet az áldozatok emlékműve előtt. Az ünnepségen részt vett Faludi Sándor, a kopjafa állíttatója is.

infoKarcag

Megosztás itt: facebook
Facebook
Megosztás itt: google
Google+
Megosztás itt: twitter
Twitter
Megosztás itt: linkedin
LinkedIn
Megosztás itt: pinterest
Pinterest

Félúton a nagyiváni bölcsőde

A Fő úton lévő régi szolgálati lakást alakítják át – tájékoztatta portálunkat a helyhatóság. A tavalyi évben nyert 120 millió forint uniós támogatást a nagyiváni

Tovább »

Bölcsődét alakítanak ki Szajolban

A település önkormányzata 356 millió forintot nyert a beruházás megvalósítására. Uniós forrásból alakítanak ki a Szajoli Tiszavirág Óvoda Bölcsődei Tagintézményeként két új bölcsődei csoportot, összesen

Tovább »