Szolnok

Közélet | Szolnok

Újabb parkoló válik fizetőssé

Tovább bővült az értéktár, strandröplapbda-pálya épül és fizetős lesz a Gutenberg téri parkoló.

Januári ülésén sokakat érintő kérdésekben határozott Szolnok képviselőtestülete. Elsőként a város parkolási rendjét tárgyalták a képviselők. Eszerint a Gutenberg tér 1-4. számú sorházak között lévő tizenöt férőhelyes parkolóterület – I. zónás díjszabással – fizetőssé válik. A kezdeményezést az ott lakók indították aláírásgyűjtésükkel, mivel a saját járműveikkel nem tudnak az ingatlanuk közelében parkolni. Ezt az előterjesztést megszavazta a közgyűlés, arról azonban később döntenek, hogy a tisztán elektromos gépjárművek is kötelesek parkolódíjat fizetni.
Szintén döntés született arról, hogy hivatalos versenyek megrendezésére is alkalmas strandröplabda-pálya épülhet a teniszstadion két salakos pályája helyén, miután a Magyar Röplabda Szövetség már évekkel korábban jóváhagyta az erre vonatkozó pályázatot. Az ötvenötmillió forintos beruházáshoz a város tizenhat és félmillió forinttal járul hozzá, a további harmincnyolc és félmillió forint TAO-támogatás pedig már rendelkezésre áll.

A napirendek között szerepelt a Szolnoki Értéktár Bizottság munkájáról szóló beszámoló is. Mint a bizottság elnöke, dr. Horváth László elmondta, jelenleg nyolc kategóriában ötvenhárom elem szerepel a „kincsestárban”. Legutóbb 2023 végén bővült, amikor a szolnoki vasútállomás egykori légópincéjében lévő „Légoltalomtól a katasztrófavédelemig” című kiállítása került fel a listára.

kiemelt, közgyűlés, szolnok

szs

Oszd meg másokkal is!
Alföldhír.hu