Sport | Szolnok

ElRAJTolt a Véső út

Nem csak megújult sportlétesítményt kapott Szolnok, de az egész térség fejlődik a most lezáruló, 1,4 milliárd forintos beruházásnak köszönhetően.

A RAJT (regionális atlétikai játéktér) projektet a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program pályázatán elnyert európai uniós támogatásból valósította meg Szolnok önkormányzata.Több mint 1,4 milliárd forintból korszerűsítették a Véső út térségét, az elhanyagolt barnamezős területet rehabilitálták és korszerű szabadidős, közösségi funkcióknak helyszínt adó városi környezetet hoztak létre – adha hírül a Szolnoki Városfejlesztő Nonprofit Zrt.

A Véső úti, rossz állapotú, a küzdősport szakosztály által használt kiszolgálóépületeket lebontották, helyettük újakat építettek, a gazdaságosan még felújítható ingatlanokat korszerűsítették. A beruházás során új küzdősportarénát hoztak létre, ahhoz műhely, raktár, garázs és egy felújított irodaépület kapcsolódik. A sporttelepen új öltöző-és rendezvénytermet is kialakítottak. Emellett csaknem 160 parkolóhely, egy új buszöböl és buszváró, valamint kerékpárút és gyalogjárda is létesült.
A beruházás elsődleges célja, hogy korszerű közösségi és szabadidős funkciókkal gazdagodó, fenntartható, népességmegtartó városi terület jöjjön létre, ezáltal fejlődjön a terület gazdaságának. A közlekedési infrastruktúra fejlesztésével pedig csökken a belső forgalom, javul a környezetminőség, a terület megközelíthetősége.

kiemelt, RAJT projekt, szolnok, Véső út

admin

Oszd meg másokkal is!
Alföldhír.hu