Szolnok

oktatás | Szolnok

Döntöttek az ösztöndíjakról

Szolnok idén is csatlakozott a Bursa Hungarica Felsőoktatási Önkormányzati Szociális Ösztöndíjpályázathoz, így ebben az évben már 24. alkalommal írtak ki a pályázatot a szolnoki fiatalok részére.

Az ösztöndíjpályázat a felsőoktatási intézmények hátrányos helyzetű hallgatói számára nyújt rendszeres anyagi segítséget. Az elbírálás tanulmányi eredménytől függetlenül, kizárólag szociális rászorultság alapján történik. A pályázatot azok a szolnoki fiatalok nyújthatták be, akik már főiskolai illetve egyetemi hallgatók („A” típus), valamint azok is, akik csak jövőre kívánják elkezdeni tanulmányaikat a felsőoktatásban („B” típus).

Az önkormányzat a családbarát programjával összhangban, bővíteni kívánta a jogosultak körét, ezért a családi jövedelmi mutató határát – ami a jogosultság egyik feltétele – 80 ezer forintról 100 ezer forintra emelte a tavalyi évben. Összesen 54 fiatal nyújtott be pályázatot és közülük 50 pályázó nyerte el az ösztöndíjat.

Az Egészségügyi, Szociális és Környezetvédelmi Bizottság az ösztöndíjat

  • „A” típusú pályázat esetén 10 hónapra, azaz a 2023/2024-es tanév II. félévére és a 2024/2025-ös tanév I. félévére,
  • „B” típusú pályázat esetén a 2024/2025-ös tanév I. félévétől kezdődően háromszor 10 hónapra állapította meg.

Az ösztöndíj mértéke havi 11 600 és 14 100 forint között alakul az elért pontszámok alapján. Az ösztöndíjnak ez csak az önkormányzati része, mely havonta kiegészül ötezer forint felsőoktatási intézményrésszel.

A pályázókat a napokban tájékoztatták a bizottság döntéséről. Az ösztöndíj kifizetése a tavaszi félévben márciustól, az őszi félévben októbertől kezdődik.

Bursa Hungarica, kiemelt, szolnok

admin

Oszd meg másokkal is!
Alföldhír.hu