Tisza-tó

Színes

Tiszafüred legsportosabb estéje következik

Ezen az estén nem a pizsamát, hanem a sportcipőt lövik fel Tiszafüreden! Tiszafüred városa is csatlakozott az Aktív Magyarország szervezésében életre hívott Mozgás Éjszakájához, amely során június 14. 20:00-tól egészen hajnal 2:00-ig összesen 10 sportágban lehet részt venni. 

Ez az este nem alvásra való!

A Mozgás Éjszakája célja, hogy mindenkit mozgásra ösztönözzön, fiatalokat és időseket egyaránt országszerte: Budapesttel együtt összesen 16 helyszínen zajlanak majd egyidőben a sportos programok. Tiszafüreden összesen 10 különböző sportágban lehet részt venni a néptánctól kezdve a kerékpározáson, jogán és a futáson át. Az eseményt 19:45-kor megnyitóval kezdődik a Fő téren, majd egészen másnap hajnal 2:00-ig tartanak a különféle sportprogramok.

Egész éjszaka sportos programok a Fő téren és a sportcsarnokban!

A Fő téren 20:00-tól néptánc, 20:20-tól nordic walking, 20:50-től pedig 3 km-es futás indul, amit 21:40-től 7 km-es futás követ. A késő esti órákban, 22:00-tól 23:00-ig zumba, majd 23:00-tól éjfélig jóga, végül éjféltől hajnali 2:00-ig aerobik várja a mozogni vágyókat.

A Benedek Gábor Városi Sportcsarnokban is izgalmas programokkal készülnek a szervezők. 20:00 és 22:00 óra között streetball és asztalitenisz, majd 20:00 és 23:00 óra között labdarúgás zajlik. Fontos, hogy a sportcsarnokban váltócipő használata kötelező!

Kerékpározás a Tisza-tónál

Az éjszaka egyik különlegessége a kerékpározás lesz, amely a Kerékpáros Centrumtól indul és Poroszlóig tart, majd visszatér a kiindulási ponthoz. A sötétben tekerés során a Tisza-tó éjszakai állatainak hangjait lehet majd hallani és a Tiszafüredet és Poroszlót összekötő kerékpáros hullámhídról pedig a csillagos ég csodálatos látványa fog a résztvevők elé tárulni. A gyülekező 21:30-kor kezdődik, a kerékpározás pedig 22:00-kor indul.

További információk:

A tiszafüredi rendezvény Facebook eseményéhez ide kattintva lehet csatlakozni: https://www.facebook.com/events/1123249475553313/

Részletek, résztvevő települések és további információk: https://mozgasejszakaja.hu/

Az esemény beharangozó videóját itt lehet megtekinteni: https://www.youtube.com/watch?v=j_MCAkT4iqM

A programokon való részvétel ingyenes és nem kötött regisztrációhoz sem!

A sportágakhoz szükséges eszközöket kérjük, hogy mindenki hozza magával! A programváltozás jogát a szervező fenntartja!

Borítókép: pixabay

Aktív Magyarország, Mozgás Éjszakája, tiszafüred

Sarkany Orsi

Oszd meg másokkal is!
Alföldhír.hu