Jászság

Színes

Ovi-Zsaru Jászberényben

A gyerekek a tartalmas programokkal színesített napon boldogan teljesítették a rendőrök játékos feladatait.

A jászberényi Gézengúz Óvoda a nagycsoportos gyerekeknek minden évben megrendezi az Ovi-Zsaru napot. A május 29-i programot a gyerekek idén is nagy lelkesedéssel fogadták. Az óvoda saját, közlekedési táblákkal ellátott KRESZ-pályáján megtanulhatták a gyalogos és kerékpáros közlekedés szabályait, játékosan tájékoztatást kaptak, mikor kell hívni a 112-es segélyhívó számot. A megelőzési szakemberekkel a gyerekek átvették a kerékpárok kötelező tartozékait, KRESZ-szel kapcsolatos feladatokat oldottak meg, és megismerkedtek egyes közlekedési táblákkal. A kerékpáros pályán megmutathatták mennyire tudják alkalmazni a tanult szabályokat. A pályát teljesítők oklevéllel térhettek haza.

Kollégáink a 192 gyermeknek nemcsak közlekedési feladatokkal készültek. Megnézhettek egy megelőzési témájú mesét, kutyás bemutatón vettek részt, valamint aki szerette volna ujjlenyomatot készíthetett.

A tartalmas nap végén a Jászberényi Rendőrkapitányság munkatársai gyermekmosollyal megtelt szívvel búcsúztak el az ovisoktól, akik saját készítésű rajzokkal kedveskedtek az őket meglátogató zsaruknak. 

Forrás és további képek: police.hu

jászberény, Ovi-Zsaru

Sarkany Orsi

Oszd meg másokkal is!
Alföldhír.hu