Tisza-tó

Színes

Levendula Fesztivállal indítják a nyarat Tiszaderzsen

A Tisza-tó legújabb nyárindító minifesztiválja a Tiszaderzsen megrendezésre kerülő Tisza-tavi Levendula Fesztivál, ami a gondtalan kikapcsolódást ötvözi a művészettel és az aktív időtöltéssel. A június 14-15-én megrendezésre kerülő fesztivál a Tisza-tavi Levenduláson keresztül mutatja be a kicsiny falu hatalmas kincseit. 

IV. Tisza-tavi Levendula Fesztivál: Élmények és Programok

A fesztivál célja, hogy szélesebb körben ismertesse meg Tiszaderzs értékeit és kikapcsolódási lehetőséget nyújtson a Tisza-tó csendes, idilli falujában. A fesztivál előestéjén, június 14-én, péntek délután A Szakkör kiállításával indulnak a programok, majd este blues koncerttel folytatódnak a romtemplom kertjében. Nikodém Norbert tiszaderzsi jazz zenész meghívására érkezik ide Kasai Jnofinn karibi-amerikai énekes, zongorista, producer, dalszerző, akik együtt fognak zenélni. A 13. századi romtemplom kertjének hangulata és a zene tökéletes összhangban talál egymásra ezen a helyen.

Családi Programok a Tisza-tavi Levendula Fesztiválon

Másnap, a levendulásban családi programok várják a látogatókat: délelőtt gyermek és felnőtt jóga, kézműves foglalkozások, népi játékok, kézműves helyi termék vásár, sütivásár, kerékpáros falunéző túra is szerepel a repertoárban. A nap folyamán az abádszalóki származású Szabó Kitti fog zenélni, valamint a tiszaderzsi Tavirózsa Népdalkör közös nótázásra várja az énekeskedvű látogatókat. A közeli Magőrlő Művészeti Központban pedig Sipos Márta grafikus kiállításmegnyitójára várják az érdeklődőket.

Te szedd! – Levendula napok

A „Te szedd!” – Levendula napok hagyománya 2020-ban indult, és azóta minden évben nagy sikerrel kerül megrendezésre. Az esemény mára több napos családi programmá nőtte ki magát, ahol a látogatók maguk szüretelhetik a levendulát és a hétvégi rendezvényen élvezhetik a különféle programokat június 17-től 21-ig.

A Tisza-tavi Levendulás története

Tiszaderzs 2019-ben kezdte el ültetni az első levendulatöveket, és azóta a kertben több ezer tő gyönyörű virág díszeleg. Ma már közel 7000 négyzetméteren virágzik több mint 6000 tő levendula, amelyre a Tisza-tó környéke is csodájára jár. A Tisza-tavi levendulás rövid idő alatt vált a helyiek és a turisták kedvencévé, országszerte ismertté téve a települést.

Elérhetőség:

Tisza-tavi Levendulás
5243, Tiszaderzs, Rákóczi Ferenc út 23.
Facebook: https://www.facebook.com/tiszatavilevendulas/

Levendula Fesztivál, tiszaderzs

Sarkany Orsi

Oszd meg másokkal is!
Alföldhír.hu