Szolnok

Sport

COOP Májusfa futás – egy délután a mozgás öröméért

Az első Májusfa-futások résztvevői manapság már leginkább a saját gyermekeikkel együtt futnak a Szolnok belvárosában szervbezett futófesztiváon. A COOP Májusfa futást ugyanis immár 31. alkalommal rendezték meg a vármegyeszékhelyen.

Több ezer általános és középiskolás futó várta a rajtot kedden délután Szolnok főterén. A COOP Májusfa futás hagyományosan a város legnagyobb tömegsport eseménye, melyen a fiatalsághoz az idősebb korosztályok képviselői is szép számmal csatlakoznak. Ráadásul az egy négyzetméterre eső sztársportolók aránya is kiemelkedő volt a rendezvényen: Gyulay Zsolt MOB-elnök, olimpiai bajnok kajakos, Szabó Gabriella háromszoros olimpiai bajnok kajakos és Czene Attila olimpiai bajnok úszó, a Magyar Szabadidősport elnöke mellett a Szolnoki Olajbányász kosarasai is együtt melegítettek-szelfiztek a futókkal.

A versenyzők a városközpont utcáin és a Tiszaparti sétányon kijelölt útvonalon teljesítették a 1600, illetve 2500 méteres távot korosztálytól függően, s ha valamikor, ezúttal tökéletesen igaznak bizonyult a mondás: a részvétel a fontos. Annak a több mint hatezer futónak a részvétele, akik saját egészségükért, a mozgás öröméért futottak.

COOP Májusfa futás, szolnok

szs

Oszd meg másokkal is!
Alföldhír.hu