Szolnok

Sport

Átadták a térség első sítanpályáját

Az ország legújabb, a térség első műanyag borítású sítanpályáját adták át a Tiszaligetben.

Az átadó ünnepségen Révész Máriusz, a Miniszterelnökség aktív Magyarországért felelős államtitkára elmondta: a szolnoki a negyvenedik sítanpálya, és segítséget jelent majd a sportág alapjainak elsajátításában. Mint hozzátette, számos különböző programot indítottak, amelyek azt a célt szolgálják, hogy az emberek megszeressék a mozgást. A szolnoki példák között említette, hogy támogatták a tiszaligeti futókör létesítését és a kerékpáros pumpapályák építését. Ebbe a programba illik bele a sítanpálya építése is.
Az államtitkárság 22 millió forinttal járult a sítanpálya létesítéséhez, a beruházás teljes összege ennek mintegy négyszerese. A költségek háromnegyedét vállalkozók biztosították. Kiemelte: olyan helyekre biztosítanak támogatást, ahol egyébként a szakmai feltétel is megvan. Szolnokon a síoktatók a legjobbak közé tartoznak – jegyezte meg.
Egri Katalin, a Síoktatók Magyarországi Szövetségének elnöke közölte: a Hejhó, síelni jó! Nyílt Sítanpályák Program keretében szeretnék elérni a következő szezonban, hogy szeptembertől áprilisig 14 ezer gyerek próbálhassa ki a síelést a tanpályákon. A két éve indított program során ingyenes osztálykirándulás keretében azok a gyerekek is eljuthatnak a sítanpályákra, akinek eddig még nem volt személyes élményük a sportággal. A pályákon szakképzett oktatókkal, biztonságos körülmények között sajátíthatják el a síelés alapjait- fűzte hozzá.
Szalay Ferenc, Szolnok polgármestere megköszönte a vállalkozóknak és az államtitkárságnak, hogy a támogatásukkal megépülhetett a sítanpálya, a város a területet biztosította.

Fotó: MTI/Mészáros János

Révész Máriusz, sítanpálya, szolnok

szs

Oszd meg másokkal is!
Alföldhír.hu