Szolnok

Sport

A Széchenyi Piros a legaktívabb suli

A diáksport terén legaktívabb iskolákat és testnevelőket jutalmazták szerdán Szolnokon.

A diákolimpiai számokban résztvevő három legaktívabb Jász-Nagykun-Szolnok vármegyei általános és középiskola, körzetenként egy-egy testnevelő és a legaktívabb fiatal testnevelő vehetett át díjat szerdán a Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Diáksport és Szabadidő Egyesület rendezvényén.
Szabó István elnök és dr. Bóka Lóránd, a Magyar Diáksport Szövetség Észak-Alföldi régióvezetője köszöntötte a résztvevőket, majd a díja átadása következett. A tanulói létszám és a diákolimpiai nevezések alapján a szolnoki Széchenyi Körúti Sportiskolai Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola bizonyult a legaktívabb általános iskolának, míg a középiskolák versenyét a Karcagi Nagykun Református Gimnázium és Egészségügyi Szakgimnázium nyerte.

Elismerést vehettek át a körzetenként legaktívabb testnevelők: Magyari Attila – Kassai Úti Magyar-Angol Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola Szolnok, Kiss Attila József – Jászberényi Bercsényi Miklós Általános Iskola, Hunya Krisztián – Tiszaföldvári Kossuth Lajos Általános Iskola, Karsai András – Mezőtúri Református Kollégium, Gimnázium, Technikum, Általános Iskola és Óvoda, Somodi Zsolt – Törökszentmiklósi, Baptista Szeretetszolgálat EJSZ Kölcsey Ferenc Általános Iskola, Kiss János – Kunhegyesi, Karcag Szakképzési Centrum Nagy László Gimnázium, Technikum és Szakképző Iskola, Őrlős Zoltán – Karcagi Nagykun Református Gimnázium és Egészségügyi Szakgimnázium, Sághy Judit – Tomajmonostorai Általános Iskola.

A 2022-2023-as tanév Diákolimpia fiatal vármegyei testnevelője díjban Faragó Péter, a Széchenyi Körúti Sportiskolai Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola testnevelője részesült.

diákolimpia, legaktívabb iskola, szolnok

szs

Oszd meg másokkal is!
Alföldhír.hu