Újabb vitrinnel egészül ki a Kamikazek – A Busidó fiai című időszaki kiállítás a szolnoki Reptárban.
December 1-jétől a Tradicionális Japán italok című válogatás segítségével megismerkedhetünk a Japán teakészítés tradicionális eszközeivel, valamint a szaké fogyasztás néhány különleges eszközével is.
Többek között kiállítanak egy 1800-as évekből származó Sintó esküvői szertartáshoz használt gazdagon díszített három részes szakés csészét, valamint egy vas vízforraló kannát is.
A teakészítés hagyománya a keleti kultúrákban igen pontos lépések alapján meghatározott és külön hagyománnyal rendelkezik. A ma is életben lévő teaszertartás a 12. század folyamán a kínai zen buddhizmus megjelenésével együtt fejlődött ki Japánban. A szaké a japánok ősi alkoholos itala, amely rizs erjesztésével készül. Felszolgálására a tokkuri nevű edényt használják. A japán kultúrában az ünnepi alkalmakat szakéval dobják fel. A japán esküvőkön például szakéval koccintanak, hogy ezzel is kifejezzék a pár tagjainak eggyé válását.
A különleges kiállítás 2025. tavaszáig tekinthető meg a Hangár Galériáján.