Szolnok

Kultúra

Komoly vonzerő a kultúra Szolnokon

A kultúra, a sport, a turizmus, az oktatás és hagyományőrzés területén kiemelkedő tevékenységet nyújtó szakemberek vehettek át elismeréseket Szolnokon a magyar kultúra napján.

– Szolnok mára olyan várossá vált, ahol nem csak munkahelyek várják a dolgozni akarókat, de a kulturális programkínálat is vonzerőt jelent – emelte ki köszöntőjében Szalay Ferenc polgármester a magyar kultúra napján rendezett ünnepségen. Mint mondta, a jövő Szolnokjában mérnököket is képzünk, az egyetemi campusban ősztől indulnak a képzések, melyek kiváló diplomát, s remek szakmát is adnak a szolnoki fiatalok kezébe. Szolnok egy fejlődő, prosperáló város, ahol jó élni!

A rendezvényen a színvonalas ünnepi műsor mellett számos kitüntetést is átadtak. Kaposvári Gyula-díjat kapott Juhászné Zsákai Katalin és a Szakajtó Szolnoki Népzenei Műhely Egyesület. Szurmay Ernő-díjat vehetett át Hanó Jánosné, Kocsis Edit, Nagy Tibor Sándor, Pókász Levente, Szabó Jusztina, Vatai Soma és a Szolnoki II. Rákóczi Ferenc Magyar-Német Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola tantestülete. Laki Kálmán-díjban részesült dr. Szabó Attila Péter, Shihan Furkó Kálmán-díjat kapott Békési István, Bordács Balázs és Lázár Tibor Zoltán.
A Tiszavirág Turisztikai Díjat Kelemen Péternek, a Béres Díjat Szolnok Kultúrájáért Juhászné Antal Gabriellának, míg a Rotary Mecénás Díjat Tenk Lászlónak ítélték oda. A Szolnokért Emlékérem Arany fokozatát kapta Verebes-Nagy Edit, Ecseki Tibor és Bali József.

kiemelt, magyar kultúra napja, szolnok

admin

Oszd meg másokkal is!
Alföldhír.hu