Szolnok

Kultúra

Évadzáró a Szigligetiben

Nagyszerű szezont zár a Szolnoki Szigligeti Színház. Az évadzáró társulati ülésen örökös taggá avatták Molnár László színművészt.

75 ezer néző, 252 előadás, ifjúsági bérlet, rendhagyó irodalomórák, fesztiválsikerek és vendégszereplések – címszavakban így hangzik a Szigligeti színház most záruló évada. Amint Barabás Botond igazgató fogalmazott, egyedülálló az évad abból a szempontból is, hogy tizenhat saját gyártású előadást állítottak színpadra.
A társulat jelentős része még nem vonul nyári pihenőre, hiszen a kaposvári Országos Színházi Találkozó programján szerepel a Fösvény című előadás. 2025-ben pedig Szolnok és a Szigligeti lesz a házigazdája ennek a rendezvénynek.
Az évadzárón elbúcsúztatták Somogyiné Borhi Gizella korábbi jegyiroda-vezetőt és Dobos Györgyné Labancz Máriát, az öltöztető tár vezetőjét. Kósa Ildikó súgó, ügyelő Szendrey Brigitta-díjat kapott, Molnár László színművészt pedig a Szolnoki Szigligeti Színház örökös tagjának választották.
Az évadzárón jelen volt dr. Karasszon Ágnes, a Kulturális és Innovációs Minisztérium Kultúráért Felelős Államtitkárság művészeti főosztályának vezetője és Szalay Ferenc polgármester is.

évadzáró, Szolnoki Szigligeti Színház

szs

Oszd meg másokkal is!
Alföldhír.hu