Szolnok

Kultúra

Bécsi és salzburgi koncertre készülnek a szimfonikusok

Nagyszabású koncertekre készül a Szolnoki Szimfonikus Zenekar. Előbb hagyományos újévi hangversenyükre kerül sor Szolnokon, majd Budapesten, Bécsben és Salzburgban lépnek fel.

Amint arról a Szolnoki Szimfonikus Zenekar Nonprofit Kft. tájákoztatott, az együttes a szolnoki újévi Revü koncertre és ezzel párhuzamosan egy újabb szimfonikus turnéra készül Az elmúlt években a zenekar életében rendszeres programmá váltak az ausztriai helyszíneket magába foglaló turnék, ennek következő állomásaként az együttes négy koncertet ad 2024. január 8. és 13. között Szolnokon, Budapesten, Bécsben és Salzburgban.
A hangversenysorozat szolnoki, budapesti és bécsi programjában elhangzik Beethoven II. (D-dúr) szimfóniája, Liszt Esz-dúr zongoraversenye (No 1.), valamint Bruch hegedűre és brácsára írt e-moll kettősversenye is. Az előadások szólistája Luu Hong Quang vietnámi zongoraművész, Kyoung-Joo Sung dél-koreai hegedűművész, valamint Haejin Lim holland brácsaművésznő – írták.
A turné utolsó, salzburgi helyszínén, a Mozarteum nagytermében, Mozart hárfára, fuvolára és zenekarra írt versenyműve és A-dúr zongoraversenye, valamint Beethoven II. (D-dúr) szimfóniája csendül majd fel a zenekar jóvoltából – közölték. Az utolsó állomás szólistáiként Anneleen Lenarts belga hárfaművészt, Peng Hszi Yu kínai zongoraművészt és Ellen Hayun Lee koreai fuvolaművészt hallhatja, láthatja a közönség – tájékoztattak.
A turnén a koncertek karmestere Orhan Salliel, a török származású dirigens és zeneszerző lesz, aki pályafutása során számos szimfonikus zenekart vezényelt már Törökországban és a világ minden táján.

kiemelt, Revü koncert, Szolnoki Szimfonikus Zenekar

admin

Oszd meg másokkal is!
Alföldhír.hu