Szolnok

Kultúra

127 mű érkezett az amatőr novellisták versenyére 

Az integráció jegyében hirdetett pályázatot amatőr írók számára a Vakok és Gyengénlátók Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Egyesülete. Az idén immár tizenharmadik alkalommal meghirdetett Fények vakondja elnevezésű pályázat egy országos verseny, amelyen látássérült és ép személyek egyaránt indulhatnak irodalmi alkotásaikkal. Március 17-ig küldhették el pályázataikat a novellisták.

 Minden évben egy-egy tematika köré épül a verseny. Az idei év témája a hála volt – mondta Pesti Zoltánné, a Vakok és Gyengénlátók Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Egyesületének elnöke.

Egy pályázó maximum három művel pályázhatott. Az írásokat jeligével ellátva kapta meg a zsűri, így nem tudhatták, hogy egy-egy jelige mögött ki rejtőzhetett.

– Idén összesen 127 pályamű érkezett, 87 pályázótól. Az új pályázók száma 37, ami igen magasnak mondható. Érdekesség, hogy a korábban háromfős zsűri idén öttagúra bővült – tudtuk meg Lukács Ágotától, a pályázat koordinátorától.

Külhonból most is érkezett alkotás.

–  Általában szoktak küldeni a határon túlról is novellát, ez ebben az évben sem volt másként. Most Erdélyből érkezett pályamű – mondta Lukács Ágota.

Az eredményhirdetés a magyar költészet napjához kapcsolódóan április 11-én lesz Szolnokon a Verseghy Ferenc Könyvtárban.

Zana Anita

JNSZMVAKOK

Borítókép: Shutterstock

Fények vakondja, pályázat, Vakok és Gyengénlátók Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Egyesülete, verseny

Sarkany Orsi

Oszd meg másokkal is!
Alföldhír.hu