Közérdekű

Rendőrök az ünnepi forgatagban

Az ünnepek közeledtével az üzletekben, vásárokban a szokásosnál nagyobb a tömeg, ami csábító lehet a zsebtolvajoknak.

Jász-Nagykun-Szolnok vármegyében a rendőrök az ünnepek alatt megerősített szolgálattal látják el a bevásárlóközpontok, a vásárok ellenőrzését a bűncselekmények és egyéb jogsértések megelőzése céljából. Több rendőrt lehet majd látni ezeken a helyeken, valamint a közterületeken is. Fő feladatuk a bűnmegelőzés lesz, azaz a zsebtolvajlások, a gépkocsifeltörések visszaszorítása, a jogsértések megakadályozása.

Felhívjuk a figyelmet, hogy a nagyobb bevásárlóközpontokban, áruházakban, autóbusz-megállókban és a forgalmasabb helyeken fokozottan vigyázzanak értékeikre! Autóikban ne hagyjanak értékeket, pénztárcát, mobiltelefont, iratokat! Ha ajándékot vásároltak, azt se hagyják a gépkocsiban látható helyen! Amennyiben mégis megtörténik a baj, azonnal értesítsék a rendőrséget, és tegyék meg a szükséges óvintézkedéseket, azonnal tiltassák le bankkártyáikat, mobiltelefonjaikat a további visszaélések megakadályozása érdekében!

A karácsonyi vásárlási lázat kihasználva decemberben megszaporodnak a trükkös lopások, a kisebb-nagyobb csomagokkal roskadozó, szezonális árucikkeiket kínáló, házaló „kereskedők”. A módszereik roppant változatosak, ám kellő körültekintéssel az áldozattá válás elkerülhető. Kérünk mindenkit, hogy ne higgyen a megtévesztő ígéreteknek, ne engedjen illetéktelent az ingatlanába!

Ha minden elővigyázatosság ellenére mégis bűncselekmény áldozatává válik, akkor azonnal értesítse a rendőrséget a 112-es segélyhívó számon!

Forrás: police.hu

rendőrök, ünnep, zsebtolvaj

admin

Oszd meg másokkal is!
Alföldhír.hu