Szolnok

Közérdekű

Hívjunk segítséget az utcán lévőkhöz!

Várhatóan szombatig él a vörös kód, figyeljünk az utcán lévőkre!

A hideg időjárás miatt az egész országban életbe lépett az úgynevezett vörös kód, azaz valamennyi szociális intézmény számára kötelező a hajléktalan vagy bajba jutott emberek befogadása. Az intézkedés előre láthatólag szombat reggel 8 óráig lesz érvényben.

Az előrejelzések szerint az elkövetkező éjszakákon néhány helyen mínusz 10 Celsius-fok körüli hőmérséklet várható, így életveszélyes lehet, ha valaki hosszabb ideig az utcán tartózkodik. A szolnoki önkormányzat a hajléktalan emberek védelmében életbe léptette a Humán Szolgáltató Központ +36 20 440 5559-es telefonszámát, mely a vörös kód idején – tehát várhatóan január 13-án 8 óráig – éjjel-nappal hívható.
Ha valaki bajban lévő, segítségre szoruló hajléktalan emberrel találkozik, hívjon segítséget, akár őket a megadott elérhetőségükön, akár a Periféria Diszpécserszolgálatot ezen a számon: +36 42 504 618. A megadott telefonszámon a segítségkérés mellett arról is tájékozódhatunk, hogy mely településen hol található melegedő.

Fontos ugyanakkor, hogy azonnali egészségügyi ellátásra szoruló (eszméletlen, reakcióképtelen állapotban lévő) emberek esetében az Országos Mentőszolgálatot kell értesíteni a 112-es telefonszámon.

Borítókép: illusztráció / Shutterstock

hajlékatalnok, kiemelt, szolnok, vörös kód

admin

Oszd meg másokkal is!
Alföldhír.hu