Szolnok

Közélet

Segítség az áldozatoknak

Immár két esztendeje működik Szolnokon az Áldozatsegítő Központ. Király Nóra, az Igazságügyi Minisztérium miniszteri megbízottja országjárása első állomásaként kereste fel ezt a központot.

Jelenlegi és jövőbeni együttműködések az áldozatsegítés még hatékonyabb megvalósítása érdekében című zártkörű egyeztetésen vett részt kedden a miniszteri megbízott mellett Répássy Róbert az Igazságügyi Minisztérium parlamenti államtitkára, Berkó Attila Jász-Nagykun-Szolnok vármegyei főispán, Kállai Mária, a térség fideszes országgyűlési képviselője, Szalay Ferenc polgármester és rendőri vezetők. Ezt követően látogattak el a vendégek a szolnoki központba, majd Király Nóra és Szalay Ferenc sajtótájékoztatón értékelte a látottakat-hallottakat.
Mint Király Nóra elmondta, szeretné meglátogatni az összes áldozatsegítő központot az országban, hogy személyesen ismerje meg a központ munkatársait és mindennapi munkájukat.

– Az IM vezetésével tizenkét központ és három áldozatsegítő pont működik az országban. Az a cél, hogy minden érintett tudja, van segítség, és ha valaki bűncselekmény áldozatává vált, az áldozatsegítő központokban találhat segítséget – emelte ki.
Látogatása során az áldozatsegítés helyi problémáiról, lehetőségeiről és az együttműködés fontosságáról is egyeztetett. Elmondta: a kormányhivatal, a polgármesteri hivatal, a vármegyei rendőr-főkapitányság illetve a városi rendőrkapitánysága közötti együttműködés jelenleg is nagyon jó, ezt szeretnék a jövőben is fenntartani. Kiemelte, hogy a tárca több mint száznegyven együttműködési megállapodást között az áldozatsegítés érdekében civil szervezetekkel, állami cégekkel, különböző állami szervekkel és az együttműködést a jövőben is szeretnék fenntartani.
Szalay Ferenc hozzátette: az Áldozatsegítő Központban dolgozók számos problémával találkoznak a mindennapokban, de felkészültek azokra. Ugyanakkor a város önkormányzata is sokféle módon segíti a bajbajutottakat, kiegészítve az ÁSK által végzett tevékenységet.
Az Áldozatsegítő Központ Szolnokon a vízügyi irodaház földszintjén műkösik, az áldozatsegítő telefonvonal pedig a nap 24 órájában, hétvégén és ünnepnapokon is hívható a 06 80/225-225-ös számon.

Áldozatsegítő Központ, kiemelt, Király Nóra, szolnok

admin

Oszd meg másokkal is!
Alföldhír.hu