Szolnok

Közélet

Nemzeti konzultáció: Minden vélemény fontos!

Hatékonyabban lehet képviselni a magyar érdekeket Brüsszelben a nemzeti konzultációra adott válaszokkal felvértezve – hangsúlyozta Nagy János, a a Miniszterelnöki Irodát vezető államtitkár szolnoki sajtótájékoztatóján.

Nagy János államtitkár volt a csütörtök esti „Védjük meg szuverenitásunkat” című fórum vendége. A rendezvény előtt dr. Kállai Mária országgyűlési képviselővel és Szalay Ferenc polgármesterrel közös sajtóbeszélgetés témája a napokban indult nemzeti konzultáció volt.
Mint Szalay Ferenc kiemelte, Magyarország őrizni kívánja azokat az eredményeket – határvédelem, rezsicsökkentés – melyek az elmúlt évek erőfeszítésének eredményei.

– Saját magunk akarjuk építeni a jövőnket, ne mások mondják meg, mit és hogyan tegyünk – mondta a polgármester.
Dr. Kállai Mária hangsúlyozta, hogy a nemzeti konzultáció bevált módszer arra, hogy a kormány közvetlenül kikérje az emberek véleményét a fontos kérdésekben. A mostani kérdések pedig kiemelten fontosak a jövőnk érdekében. Mint fogalmazott: a konzultáció eredményeként az európai uniós színtereken olyan véleményekkel érvelhetünk, amelyekből a magyar emberek gondolatai tükröződnek.

Nagy János a konzultáció kérdéseit ismertette.
– Az első blokkban gazdasági jellegű kérdések vannak, a másodikban a migrációval kapcsolatosak. A harmadik részben pedig Ukrajna pénzügyi támogatásával és az ukrán gabona által okozott problémákkal foglalkozunk, melyek minden bizonnyal az itteni gazdák számára is rendkívül közeliek – sorolta az államtitkár, aki arra kért mindenkit, hogy töltse ki és juttassa vissza a nemzeti konzultációs levelet, hiszen így kaphatnak minél teljesebb képet a magyar emberek véleményéről a döntéshozók.

kiemelt, Nagy János, nemzeti konzultáció, szolnok

admin

Oszd meg másokkal is!
Alföldhír.hu