Közélet

Mi történik a szolnoki ellenzéknél?

Szolnok 2019. vagy a Szolnoki Többség tündöklése és bukása

A 2019-es önkormányzati választásokon a Szolnoki Többség nevű ellenzéki pártszövetség jelentős sikert aratott. A 12 szolnoki választókerületből kilencet megnyertek, és győzteskompenzáció révén összesen tíz képviselői mandátumhoz jutottak. Bár a polgármesteri tisztséget a fideszes Szalay Ferenc megtartotta, az ellenzék kényelmes közgyűlési többséget szerzett. Azonban a választási siker mögött már ekkor is feszültségek húzódtak.

De ki az a Szotyori Lázár Zoltán? 

Szotyori-Lázár Zoltán, a Jobbik szolnoki szervezetének akkori vezetője, a Szolnoki Többség egyik vezéralakja volt. Ő borított a bilit az elmúlt hetekben a volt kollégái nyakába és az ő facebook bejegyzései alapján derült fény arra, hogy a választási siker után az ellenzéki képviselők közötti feszültségek és a hataloméhség hamar felszínre törtek. Szotyori-Lázár szerint a legtöbb ellenzéki képviselő nem a városvezetésre, hanem a könnyű megélhetésre hajtott, és ennek eredményeként megindult a közpénzek elosztása és a kamu állások kiosztása.

Kamu állások és közpénz pazarlás

Szotyori-Lázár Zoltán szerint a 2019-es választási sikert követően számos politikus és szimpatizáns került be az önkormányzati cégek fizetési listájára, miközben tényleges munkát nem végeztek. Ezek az úgynevezett kamu állások havi több millió forintos kiadást jelentettek a városnak.

Füle István és Györfi Mihály szerepe

Szotyori-Lázár Zoltán elmondása szerint Füle István és Györfi Mihály kulcsszerepet játszottak a kamu állások és megbízások kiosztásában. Szotyori-Lázár szerint Györfi Mihály mindenkin áttörtetett, hogy alpolgármester lehessen, majd pozícióját arra használta, hogy hűbéri rendszert alakítson ki maga körül. Füle István pedig azzal érvelt, hogy a politikai aktivistákat és segítőket álláshoz kell juttatni, különben nem lehetne elvárni tőlük, hogy segítsenek a kampányban.

Előzmények:

https://www.facebook.com/drlazarzoltan/posts/pfbid0wcMEXQ4XERhUpTQLpwAKFvPBFb1JHpj6sod4SqN4LcdQW8UA3WTRiXHshGNWP52al

https://www.szoljon.hu/helyi-kozelet/2024/05/szolnoki-ellenzek-kitalalt-szotyori-lazar-zoltan

https://www.facebook.com/drlazarzoltan/posts/pfbid08RerpkA9Dc1P36VYc8iUKpui7jzQF4b92ifxwfsQM9FsqWAA83BVVPrt7uXc8Rkjl

https://www.szoljon.hu/helyi-kozelet/2024/05/kamu-allasok-szolnok-ellenzek

Alföldhír.hu

Oszd meg másokkal is!
Alföldhír.hu