Szolnok

Közélet

Fidesz többség és új polgármester Szolnokon

Október 1-től Györfi Mihály, a Tegyünk Szolnokért Egyesület, a Jobbik, a Momentum, a DK, az MSZP, a Párbeszéd-Zöldek és az Agóra Egyesület közös szövetség jelöltje lesz Szolnok polgármestere.

Rndkívül szoros eredmény született a polgármester-választáson Szolnokon. Szalay Ferenc regnáló városvezető 375 szavazattal kapott kevesebbet, mint ellenzéki kihívója, Györfi Mihály. Októbertől tehát a DK által irányított ellenzéki szövetség jelöltje ülhet a polgármesteri székbe. A közgyűlés összetétele ugyanakkor a Fidesz-KDNP szövetségnek kedvez, hiszen hét Fidesz-KDNP-s jelölt nyert egyéniben mandátumot, míg az ellenzék ötöt. A kompenzációs listákról mindkét oldalról két-két további képviselő, illetve az LMP-s Tóth Áron jutott a testületbe.
A vármegyei közgyűlés összetétele meglehetősen hasonló marad az eddigiekhez. Miután vármegyei listás szavazatok 53,18%-át a Fidesz-KDNP-re adták le a szavazók, a 18 fős testületben 11 mandátumot szerzett a szövetség. A Mi Hazánk 3, a DK 2, a Jobbik és a Momentum 1-1 képviselői helyet tudhat magáénak.

önkormányzati választások, szolnok

szs

Oszd meg másokkal is!
Alföldhír.hu