Jászság

Kék hírek

Végzetes lehetett volna az utazás, ha az utas nem szól bele a vezetésbe

A Szolnoki Járási Ügyészség vádiratot nyújtott be egy 31 éves Heves vármegyei férfival szemben közlekedés biztonsága ellen gondatlanságból elkövetett vétség és közérdekű üzem működésének gondatlan megzavarása miatt.

A vád szerint a férfi 2023. augusztus 12. napján a kora délutáni órákban Jászárokszálláson közlekedett személygépkocsijával és 2 utasával együtt. A vádlott a közút és a Szolnok-Vámosgyörk vasútvonal kereszteződéséhez érve figyelmetlensége miatt csak utasa jelzésére észlelte, hogy a fénysorompó tilos jelzést ad, illetőleg, hogy neki jobbról, a vasúti átjáróban vasúti szerelvény érkezik, ezért az átjáróba történő behaladást megkezdte, majd az utas jelzését követően fékezni kezdett, azonban ennek ellenére a vasúti szerelvény bal oldala a személygépkocsi bal első sarok részének ütközött.

A balesettel összefüggésben személyi sérülés nem történt, a vasúti szerelvényben és a személygépkocsiban is anyagi kár keletkezett, továbbá a vasúti pálya a baleset napján mintegy három és fél órán keresztül le volt zárva, ami miatt a balesetben érintetett vonat 194 perc késéssel tudott csak tovább közlekedni, valamint másik 4 vonat közlekedése elmaradt, helyettük az adott szakaszon vonatpótló autóbuszok közlekedtek.

A vádlott így gondatlan cselekményével nem csak a vasúti közlekedés biztonságát és az abban részt vevők életét, testi épségét veszélyeztette, hanem a járatok kimaradásával a vasúti közlekedés, mint közérdekű üzem működését is jelentős mértékben megzavarta.

Az ügyészség a vádiratában a férfival szemben pénzbüntetés és közúti járművezetéstől eltiltás kiszabására tett indítványt. Az ügyben a Szolnoki Járásbíróság fog döntést hozni, közölte dr. Lánczi Rajmund, csoportvezető ügyész, helyettes sajtószóvivő (Szolnok Járási Ügyészség).

A mellékelt képet az ügyben eljáró nyomozóhatóság készítette a helyszínelés során, a képen a balesetet szenvedett személygépkocsi látható.

baleset, jászárokszállás

Sarkany Orsi

Oszd meg másokkal is!
Alföldhír.hu