Nagykunság

Kék hírek

Lopás lopás hátán

Bűncselekmények elkövetésével fedezték mindennapi megélhetésüket a kenderesi tolvajok. A nyomozók most pontot tettek az eseménysor végére.

Egy  47 éves kenderesi lakos megalapozottan gyanúsítható azzal, hogy május 11-én 13 óra és május 15-én 8 óra között társaival bementek egy helyi szakközépiskola mezőgazdasági  telephelyére, ahonnan csaptelepeket, zuhanyszárat, aknatetőt, vízvezetékcsövet, rascher hálót, cserepet loptak el mintegy 150 ezer forint értékben. A csaptelepek leszerelésével azonban 77 m3 víz folyt el, ezzel mintegy 300 ezer forintos rongálási kárt okoztak. Ugyanezen a napon a drótkerítés kivágásával jutottak be egy kenderesi gyümölcsöskertbe, a szociális épületből  csaptelepeket, szerelvényeket és csöveket loptak el 100 ezer forint értékben.

A rendőrök aprólékos adatgyűjtéssel, tanúkihallgatásokkal, valamint a nyomozási eredmények értékelésével jutottak egyre közelebb a tettesekhez, a 27 éves gyanúsítottat még májusban, míg az idősebbet június 4-én fogták el. A többszörösen egyesített büntetőügyben azonban nem ők az egyedüli gyanúsítottak, hiszen hét elkövető terhére mintegy 18 vagyon elleni bűncselekményt róttak a nyomozók.

A hét elkövetőből ketten állnak személyi szabadságot korlátozó kényszerintézkedés hatálya alatt.

Forrás: police.hu

bűncselekmény, lopás, tolvaj

Sarkany Orsi

Oszd meg másokkal is!
Alföldhír.hu