Kék hírek | Szolnok

Különös kegyetlenséggel verte meg élettársát

A Szolnoki Járási Ügyészség különös kegyetlenséggel elkövetett súlyos testi sértés bűntette miatt emelt vádat egy 39 éves abonyi férfival szemben.

A vád szerint a férfi 2022. április hónapban élettársi kapcsolatot létesített a sértettel, majd 2022. július hónapban Szolnokon közös albérletbe költöztek. 

A férfi 2023. február 9. napján az esti órákban a közös albérleti lakásukban bódult állapotban összeveszett élettársával, majd a veszekedés során a nőt a lakás hálószobájában több alkalommal tenyérrel arcon ütötte illetve homlokon fejelte. Ezt követően a fürdőszobában hideg vízzel lelocsolta, és a zuhanyrózsával fejbe ütötte, végül a földre került sértettet levizelte.

A nő a férfi bántalmazása elől megpróbált a lakásból kimenekülni, azonban őt a vádlott az emeleti lakrészhez vezető külső lépcsőnél utolérte és megrúgta, melynek következtében a sértett a lépcsőn leesett. A férfi ekkor egy plüssfigurát próbált a sértett szájába tömni, miközben fejtájékon ököllel megütötte valamint meg is rúgta a nőt.

A nő a férfi elől vizes ruhájában a fagypont alatti hőmérséklet ellenére a lakás előkertjébe menekült, de a férfi utolérte, földre rántotta és szájába földet tömött, amelyet a nő kiköpött, majd az udvarról az utcára menekült, ahova futva követte őt a vádlott.

A férfi az utcán ismét utolérte az előle menekülő nőt, őt a hajánál fogva az úttestre rántotta, majd a testére térdelt, ököllel arcon és testszerte ütlegelni kezdte, a sértett haját megmarkolva annak fejét több alkalommal a betonba verte, miközben a lakásból magával hozott zuhanyrózsával is ütötte a nőt. 

A férfi a nő bántalmazásával csak a rendőrjárőr helyszínre érkezésekor hagyott fel.

A férfi a bántalmazás során – több egyéb könnyebb sérülés okozása mellett – eltörte a nő orrát valamint egyik fogát is kiverte.

Az ügyészség a büntetett előéletű – cselekményét felfüggesztett szabadságvesztés hatálya alatt elkövető – férfival szemben börtönbüntetés és közügyektől eltiltás kiszabására tett indítványt valamint indítványozta a korábbi felfüggesztett szabadságvesztés végrehajtásának elrendelését. Az ügyben a Szolnoki Járásbíróság fog döntést hozni, adta hírül a helyettes szóvivő.

A mellékelt képet az ügyben eljáró nyomozóhatóság készítette a helyszínelés során, a képen a sértett által menekülés közben elhagyott papucs valamint a bántalmazás eszközeként használt plüssfigura látható.

élettárs, kegyetlenség, vád

admin

Oszd meg másokkal is!
Alföldhír.hu