Szolnok

Kék hírek

Bűnmegelőzési előadások Szolnokon és Martfűn

A Szolnoki Rendőrkapitányság bűnmegelőzési munkatársa nyugdíjasoknak tartott előadást a Mátrix Projekt keretében az online csalások megelőzéséről.

A Szolnoki Rendőrkapitányság megelőzési szakemberei hetente tartanak prevenciós előadásokat különböző korcsoportokba tartozóknak. Volter Ildikó r. őrnagy március 25-én a VOKE Csomóponti Művelődési Központban szolnoki nyugdíjasoknak, április 3-án a Martfű  Városi Művelődési Központban három nyugdíjasklub tagjainak adott tájékoztatást az elkövetési módszerekről, hogy azokat időben felismerjék, és ne váljanak a csalók áldozatává. Április 4-én a szolnoki Auchan áruházban pedig a Házhoz megyünk! Biztonságban Magyarországon!  programmal jelentek meg a bűnmegelőzési előadók, ahol elsősorban a vagyonvédelemre és balesetmegelőzésre hívták fel az érdeklődők figyelmét.

Hasznos tanácsok, az áldozattá válás elkerülése érdekében:

  • Soha ne töltsenek le ismeretlen programot vagy applikációt a számítógépükre, mobiltelefonjukra, főleg ne egy linkre kattintva!
  • Ahhoz, hogy a számlájukra pénzt utaljanak, nincs szükségük semmilyen programra, és a netbanki profiljukba sem kell bejelentkezniük! 
  • Soha ne küldjék el bankkártyaadataikat, felhasználói azonosítóikat, jelszavaikat e-mailben, SMS-ben vagy telefonon érkező kérésre!
  • Legyenek éberek! Gyanakodjanak, ha túl szép, „visszautasíthatatlan” az ajánlat ahhoz, hogy igaz legyen!

A rendőrség a Mátrix Projekt keretében kiemelt figyelmet fordít az online térben elkövetett csalások felderítésére. Az ilyen bűncselekmények megelőzéséről hasznos információk, aktualitások, tanácsok a KiberPajzs oldalán találhatók.

Forrás: police.hu

Martfű, Mátrix Projekt, szolnok, Szolnoki Rendőrkapitányság

Sarkany Orsi

Oszd meg másokkal is!
Alföldhír.hu