Megye

Kék hírek

A múlt hét közlekedésrendészeti tapasztalatai Jász-Nagykun-Szolnokban

Az elmúlt héten az egyenruhások 24 ittas sofőrrel szemben kezdeményeztek eljárást, illetve négy személyi sérüléssel járó baleset helyszínén intézkedtek. A forgalom-ellenőrzők 439 gépkocsit mértek be, melyek túllépték a megengedett sebességet, továbbá 242 kerékpárost ellenőriztek, 49 esetben állapítottak meg valamilyen szabálysértést.

Vármegyénk területén az elmúlt időszakban a rendőrök több olyan sofőrrel szemben intézkedtek, akik úgy vettek részt a közúti forgalomban, hogy nem rendelkeztek jogosítvánnyal, vagy eltiltották őket a járművezetéstől. Aki jogosítvány nélkül vesz részt a közúti közlekedésben, szabálysértést követ el, aki pedig a járművezetéstől eltiltás hatálya alatt, annak érvényesülési körébe tartozó járművet hajt, bűncselekményt követ el. Mindkét cselekmény eljárást von maga után, és az elkövetők nemcsak a saját, hanem a közlekedés többi résztvevőjének életét, testi épségét is veszélyeztetik.

A Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Rendőr-főkapitányság munkatársai a közlekedési biztonság további javítása, valamint a baleseti szempontból kiemelt szabályszegések visszaszorítása érdekében az ittas sofőrök kiszűrése mellett az engedély nélkül volán mögé ülők és a járművezetéstől eltiltottak azonosítására is kiemelt figyelmet fordítanak.

Forrás: police.hu

ittas sofőr, közlekedésrendészet, szabálysértés

Sarkany Orsi

Oszd meg másokkal is!
Alföldhír.hu