Tisza-tó

Gazdaság

Új turisztikai látogatóközpont nyílik Tiszafüreden

„Tematikus utak Tiszafüreden” címet viseli az a komplex turisztikai projekt, aminek célja, hogy bemutassa a Tiszafüred környékén található, elsősorban református építészeti és kulturális örökséget turisztikai útvonalak ajánlásával, de emellett közösségi helyként is funkcionáljon.

A kivitelezési munkák befejeződtek, már csak az utolsó simítások és a bútorok elhelyezése van hátra a vadonatúj tiszafüredi református látogatóközpontban.

A „Tematikus Utak Tiszafüreden” projekt egyik célja a Tiszafüred környékén található, elsősorban református építészeti és kulturális örökség bemutatása turisztikai útvonalak ajánlásával. A másik egy olyan közösségi tér létrehozása, melynek fő funkciója az ide látogató vendégek különböző igényeinek kielégítése, de ugyanakkor cél, hogy a helyi közösségek, az itt lakók is igénybe vehessék.

Éppen ezért úgy alakították ki az épületet és a projekt egész szellemiségét, hogy biztosítsa a színvonalas turistafogadás feltételeit a vendégfogadó tereken, látogatóbarát funkciókon keresztül. Ezért a közösségi színtéren belül büfét és étkező helyet alakítottak ki, ahol a turisták megpihenhetnek, további túráikhoz élelmet és innivalót vásárolhatnak. A kertben pihenő részt alakítottak ki, ahol kellemes környezetben kezdődhet, vagy éppen érhet véget a kirándulás. Az épület földszintjén foglalnak helyet a nyilvános mosdók, pelenkázó, valamint az akadálymentes mosdó, míg az emeleten a további kiszolgálóhelyiségek.

A „Tematikus utak Tiszafüreden” című projekttel egy, a vármegyén belüli turisztikai helyszíneket összekötő, vallásos tematikára épülő turisztikai élményutak kialakítását és fejlesztését kívánják megvalósítani. A számos természeti érték mellett csodálatos református kulturális látnivaló, épített örökség is található ebben a térségben is, melyekre ezek az ajánlott utak elvezetnek.

Innen juthatnak el többek között a tiszaderzsi Biblia múzeumba, a tiszaszentimrei téglamúzumba, illetve a faluházba, vagy a tiszaigari arborétumba de távolabbi túraként Kunhegyesre is, ahol hazánk második legnagyobb református temploma áll.

A túrák között szerepel négy keréken, két keréken, vagy vízi úton megtehetőek.

A projekt az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával valósul meg. A viszza nem térítendő 100%-os támogatás összege: 293.482.116 Ft

Forrás: ilovetiszato.hu

tiszafüred, turisztikai látogatóközpont

admin

Oszd meg másokkal is!
Alföldhír.hu