Hús a nyomtatóból – mivel etetnek bennünket?

Tejmentes tej, műtojás, álhús – lassan már fogalmunk sincs, valójában mit veszünk le a boltok polcairól. Dr. Fazekas Sándor új könyve ennek veszélyeire hívja fel a figyelmet.

A „Mindenmentes helyett természetest” című könyv az országgyűlési képviselő, korábbi földművelésügyi miniszter hatéves gyűjtőmunkájának eredményeként született meg. A Márai Sándor Polgári Kör meghívására dr. Fazekas Sándor most Szolnokon mutatta be művét, melyet egyfajta ébresztőnek, figyelemfelhívásnak szánt.
Előadásában beszélt arról, hogy az utóbbi években mind nagyobb számban jelennek meg az élelmiszerboltok polcain a különböző élelmiszerhamisítványok, tejmentes tejek, 3D-ben nyomtatott álhúsok, s ha nem figyelünk tudatos vásárlóként, bizony könnyen műétel kerül a kosarunkba. Fontos tehát, hogy megnézzük, mi van ráírva a csomagolásra, miből készült az élelmiszer, és csak azt vegyük meg, amiben megbízunk, ami természetes!
A gazdák által termelt valódi ennivalók helyett ugyanis egyre több az „egészségesként” reklámozott, ám művileg előállított élelmiszer. Ezek hatása azonban erősen kétséges, nem lehet tudni, hosszú távon miként befolyásolják egészségünket.

dr. Fazekas Sándor, könyvbemutató, Minden mentes helyett természetest

szs

Oszd meg másokkal is!
Alföldhír.hu