Szolnok

Egészség

Az ápolókat ünnepelték

Díjak, elismerések átadásával ünnepelték a magyar ápolók napját Szolnokon.

A magyar ápolók napján, Kossuth Zsuzsanna születésnapján a betegágy mellett dolgozók áldozatos tevékenységéért mondunk köszönetet. Az első magyarországi főápoló áldozatkészsége, hivatástudata ma is példaként állhat az egészségügyi dolgozók előtt.
– Tiszteletünket fejezzük ki ma mindazok felé, akik betegekről gondoskodnak – fogalmazott köszöntőjében Dr. Kállai Mária országgyűlési képviselő a vármegyei ünnepségen. Mint kiemelte, az ágazatban dolgozók munkáját elismerve a Kormány márciustól átlagosan 20 százalékos béremelésre készül.

Szalay Ferenc, Szolnok polgármestere saját tapasztalatait említette. Leszögezte: a térség ápolói kiváló munkát végeznek, az egészségügy jól és hatékonyan működik a vármegyében.

A Hetényi Géza Kórház-Rendelőintézet főigazgatója, Piros Miklós arra hívta fel a figyelmet, hogy a vármegyei irányító kórházban több új, illetve korábban szünetelő ellátás is újraindult a közelmúltban.

A rendezvényen adták át a Vármegye Ápolója díjat, melyet idén Turcsányiné Magyar Anna, Tiszasüly körzeti ápolója kapott. Elismerő Díszoklevelet vehetett át Fazekasné Lucza Erika és Zsarnai Éva, illetve köszöntötték azokat, akik negyven éve a pályán vannak. Mindemellett bejelentették, hogy a jövő évtől bővül a díjazottak köre, az újonnan alapított Vármegye Védőnője díjat is ez alkalommal adják majd át.

magyar ápolók napja, szolnok

szs

Oszd meg másokkal is!
Alföldhír.hu