Tiszazug

Bűnügy

Maga szerelte le a rendőri intézkedés során a rendszámtáblákat arról a gépkocsiról, amire másnap otthon egy másikat szerelt fel

A Kunszentmártoni Járási Ügyészség egyedi azonosító jellel visszaélés bűntette miatt emelt vádat egy 28 éves tiszaföldvári férfival szemben, aki jelen volt, mikor a rendőrség leszereltette előző nap az élettársa gépkocsijáról a rendszámot, de ő otthon talált egy másik rendszámtáblát, amit felszerelt.

A vádirat szerint a férfi 2024. február 3-án, Tiszaföldváron, a késő délutáni órákban a házuk előtt, a lakásukban talált – főbérlő által otthagyott – német első és hátsó rendszámtáblákat felszerelte az ott parkoló, az élettársa használatában lévő személygépkocsira. 

A gépkocsit a forgalomból előző napon, rendőri igazoltatás keretében vonták ki, maga a férfi is részt vett az intézkedés során a rendszámtáblák leszerelésében, melyet követően a rendőrség engedélyezte, hogy a gépjárművet hazáig elvigyék az élettársával.

Ez azonban nem tartotta a férfit vissza attól, hogy fontosnak vélt dolgát intézendő, felszerelje a gépjárműre a talált rendszámtáblákat, és elinduljon az autóval, ami végül lerobbant alatta, így a férfi maga ment be a rendőrségre, hogy elmondja, mit tett.

Az ügyészség a büntetlen, cselekményét megbánó férfival szemben pénzbüntetés kiszabására tett indítványt a vádiratában.

Az ügyben a Kunszentmártoni Járásbíróság – várhatóan tárgyalás mellőzésével – fog dönteni,  közölte dr. Ocsovai Ágnes főügyészségi ügyész, sajtószóvivő (Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Főügyészség).

A mellékelt képet nyomozó hatóság készítette a felszerelt német rendszámtábláról az ügyben.

Kunszentmártoni Járási Ügyészség, rendszámtábla, vádirat

Sarkany Orsi

Oszd meg másokkal is!
Alföldhír.hu