Nagykunság

Bűnügy

Ittasan, élettársát a csomagtartóra ültetve kerékpározott, többszörös csonttörés lett a vége

A Szolnoki Járási Ügyészség súlyos testi sértést okozó ittas állapotban elkövetett járművezetés bűntette miatt emelt vádat egy 28 éves törökszentmiklósi férfival szemben.

A vádirat szerint a férfi 2022. november 22-én, késő délután, sötétben, Törökszentmiklós lakott területén hajtott kerékpárral, enyhe fokú ittas állapotban. A férfi a kerékpár hátsó csomagtartóján vitte az élettársát.

A férfi egy kereszteződéséhez érve, ahol az „Állj! Elsőbbségadás kötelező!” jelzőtábla biztosítja a forgalmi rendet, nem állt meg, a kereszteződésben tovább haladt, így ittasságából adódó figyelmetlensége miatt egyáltalán nem vette észre a neki balról érkező személygépkocsit, ami elé féktávolságon belül bekerekezett, és azzal összeütközött.

Az ütközés miatt a férfi és az élettársa is leestek a kerékpárról az úttestre.

Az úttestre esett férfi többszörös csonttörést, és zúzódásos sérüléseket, míg az élettársa szintén csonttörést és hámsérüléseket szenvedett. 

Az ügyészség a férfivel szemben próbaidőre felfüggesztett börtönbüntetés kiszabására, valamint közúti járművezetéstől eltiltásra tett indítványt a vádiratában.

Az ügyben a Szolnoki Járásbíróság fog dönteni, közölte dr. Ocsovai Ágnes főügyészségi ügyész, sajtószóvivő (Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Főügyészség).

A mellékelt képet az ügyben a nyomozó hatóság készítette az összetört kerékpárról.

csonttörés, ittasan, kerékpár, vádirat

Sarkany Orsi

Oszd meg másokkal is!
Alföldhír.hu