Nagykunság

Bűnügy

Elsőre megúszta, másodjára már nem a törökszentmiklósi férfi

Lopás bűntette miatt indítványozta az ügyészség annak a 28 éves törökszentmiklósi férfinek a letartóztatását, aki tokkal-vonóval vitt mindent, amit csak tudott az elmúlt két hónapban Törökszentmiklóson.

A rendelkezésre álló adatok szerint a férfi 2024. február 6-án, Törökszentmiklóson, egy felújítás alatt álló tanyáról 1.500.000 forint értékben lopott el mindent, ami csak mozdítható volt, az ajtót tokkal együtt, a melléképületből még a szarufákat is.

Szintén februárban kétszer is bement egy törökszentmiklósi ingatlanba, ahol az első alkalommal megzavarták, másodjára azonban már sikerrel járt, és a fürdőszobából konnektorokat, törölköző szárítót tépett ki a falból, de nem tudott mindent elvinni. Február végén egy másik lakóházból úgy próbálta a frissen beépített ajtót és ablakot egy társával elvinni, hogy a még meg nem kötött purhabot késsel körbevágták, de a tulajdonos tetten érte őket. 

Márciusban négyszer is ugyanazt a házat vette célba a férfi és társa, ahonnan az ablakot betörve három alkalommal összesen mintegy 1.500.000 forint értékben loptak el többek között ruhaneműket, ágyneműket, kerékpárt, gyerekülést, babahordozót, elektromos berendezéseket. Negyedjére tetten érte őket a rendőrség, azonban a helyszínről elmenekültek.

A férfit a rendőrség márciusban egyszer már őrizetbe vette, akkor azonban az ügyészség letartóztatási indítványát a bíróság elutasította.

A büntetett férfi másodjára már nem volt ilyen szerencsés, a bíróság az ügyészség indítványa alapján a mai napon, 2024. március 19-én elrendelte a férfi letartóztatását. Megalapozottnak látta a bíróság a férfi esetében a szökés, elrejtőzés, a bizonyítás megnehezítésének, és a bűnismétlésnek a veszélyét, valamint megállapította azt is, hogy a férfi a hatóságok elől megszökött.

A döntést a férfi tudomásul vette, a védője fellebbezése okán azonban az ügyben végleges döntést a Szolnoki Törvényszék fog hozni, közölte dr. Ocsovai Ágnes főügyészségi ügyész, sajtószóvivő (Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Főügyészség).

A mellékelt képet a nyomozó hatóság készítette az első bűncselekmény helyszínén.

lopás, törökszentmiklós

Sarkany Orsi

Oszd meg másokkal is!
Alföldhír.hu