Belföld | Egyéb kategória

Zöld alternatíva: rekordszámú környezetbarát utazás volt tavaly

Óriási eredmény: 837 millió utazás történt a MÁV–Volán-csoport járatain 2023-ban – hívta fel a figyelmet Szentkirályi Alexandra a közösségi oldalán. 

Számokban is mérhető az ország- és vármegyebérletek sikere, a bevezetésük óta már 4,7 milliót vásároltak belőlük – mutatott rá a kormányszóvivő.

A vasúti közlekedés használatával átlagosan hetven százalékkal kevesebb szén-dioxidot termelünk egy autós utazáshoz képest. Nagyon jól mutatja ezt a MÁV szén-dioxid-számlálója, amely szerint 2021. február 17. óta több mint 2,5 millió tonna szén-dioxidot takarítottak meg a vonattal utazók.– hangsúlyozta Szentkirályi Alexandra.

Azt is kijelentette a kormányszóvivő, hogy folytatják a közösségi közlekedés fejlesztését, hiszen ez a rekord is mutatja, hogy a magyar utasok körében egyre nagyobb az igény és a nyitottság a fenntarthatóbb közlekedésre.

MW

Borítókép: A MÁV Start Zrt. elektromotor-meghajtású Stadler FLIRT típusú vonataiból vár két szerelvény a menetrend szerinti indulásra a főváros Keleti pályaudvarának csarnoképületében / 

Fotó: MTVA/Bizományosi: Jászai Csaba 

környezetbarát, MÁV, vármegyebérlet

Sarkany Orsi

Oszd meg másokkal is!
Alföldhír.hu