Belföld | Egészség

Visszavonulóban az influenza

Országos viszonylatban és Szolnokon is csökkent a koronavírus örökítőanyagának koncentrációja a szennyvízben – közölte a Nemzeti Népegészségügyi és Gyógyszerészeti Központ.

A Nemzeti Népegészségügyi és Gyógyszerészeti Központ legutóbbi tájékoztatójában azt írta, az év 11. hetében a koronavírus örökítőanyagának koncentrációja a szennyvízben országos átlagban tovább csökkent.

Szolnok kapcsán jó híreket közöltek

A vizsgált városok közül enyhe emelkedőtendencia volt tapasztalható Békéscsabán, Miskolcon, Salgótarjánban, Szekszárdon és Szombathelyen, ugyanakkor csökkenést mértek Budapest Déli Szennyvíztisztító Telepének ellátási területén, Egerben, Nyíregyházán, Szegeden, Szolnokon és a vizsgált Budapest környéki agglomerációs települések szennyvizében.

A koronavírus örökítőanyagának koncentrációja Debrecenben és Salgótarjánban a „mérsékelt”, máshol az „alacsony” tartományba esik. Mint írták: az eredmények alapján tovább folytatódik a koronavírus-esetszámok csökkenése.

A szezonális influenza is távozóban

Közölték azt is, hogy a 11. héten az influenza A vírus örökítőanyagának koncentrációja a szennyvizekben tovább csökkent. A héten beérkezett minták egyikében sem volt jelen kimutatási határ feletti mennyiségben az influenza A vírus örökítőanyaga.

Forrás: MTI / jnsz.hu

influenza, visszavonulóban

Sarkany Orsi

Oszd meg másokkal is!
Alföldhír.hu