Belföld | oktatás

OH: január 18-ig lehet kérelmezni az iskolakezdés halasztását

Legkésőbb január 18-a éjfélig lehet beadni a tankötelezettség kezdő időpontjának halasztásáról vagy korábbi megkezdéséről szóló kérelmeket – közölte az Oktatási Hivatal (OH) szerdán a honlapján.

Azt írták, az OH honlapján elérhető a kérelmek hiánytalan benyújtását támogató online űrlap, amelyet a szülők ügyfélkapun hitelesítve elektronikusan vagy szükség esetén kinyomtatva, postán is eljuttathatnak a hivatalnak.

Az online vagy a nyomtatható űrlap használata nem kötelező, de jelentősen megkönnyíti a kérelmek hiánytalan benyújtását és feldolgozását. A kérvényhez bármilyen lényegesnek tartott dokumentum mellékelhető – ismertette a hivatal.

A tájékoztatás szerint a tankötelezettség halasztása a következő tanévben tankötelessé váló – 2017. szeptember 1. és 2018. augusztus 31. között született -, korábbi megkezdése pedig a még nem tanköteles – 2018. szeptember 1. és 2019. augusztus 31. között született – gyermekek esetében kezdeményezhető.

Azt írták, a kérelmekről a döntést – szükség esetén a területileg illetékes pedagógiai szakszolgálat bevonásával – a hatályos jogszabályok alapján a hivatal hozza meg. A szükséges adatokról és csatolandó dokumentumokról bővebb tájékoztatás az OH honlapján olvasható.

MTI

(Borítókép: pexels.com)

iskolakezdés, oktatási hivatal

admin

Oszd meg másokkal is!
Alföldhír.hu