Belföld

Magyar Máltai Szeretetszolgálat: 12 milliárd forint keretösszeggel indult program a felzárkózó települések gondjainak enyhítésére

Közel 12 milliárd forintos keretösszeggel elindult az a program, amelynek célja, hogy munkához segítse a foglalkoztatásból akár generációkkal korábban kiesett családokat, önálló keresetet, önbecsülést és tervezhető jövőképet adjon állástalan embereknek – közölte a Magyar Máltai Szeretetszolgálat szerdán az MTI-vel. 

A civil szervezet tájékoztatása alapján a program uniós finanszírozásból, vissza nem térítendő támogatással a Széchenyi Terv Plusz program keretében valósul meg.

A részleteket ismertetve azt írták, hogy a program segítségével csökkenteni szeretnék Magyarország háromszáz leghátrányosabb helyzetű településén élő emberek munkapiaci sérülékenységét. A célok között szerepel a munkaerőpiaci integráció növelése és a nyílt munkaerőpiaci jelenlét erősítése is – tették hozzá.

Ez olyan komplex, foglalkoztathatóságot elősegítő eszközrendszer kialakításával és működtetésével valósítható meg, amely fenntartható módon, helyi erőforrások mobilizálásával nyújt támogatást a programba bevont személyeknek – emelte ki a szervezet a közleményben.

A képességek és készségek fejlesztésén túl helyi gazdálkodásra alkalmas belterületek kialakítása, műhelyek és kisüzemek létrehozása, valamint az értékesítési folyamat megszervezése, a helyi beruházások létrejöttének ösztönzése és hosszabb távú megtartása is cél – sorolták. Hozzátették, hogy a projekt alapvető pillére a településeken élők öngondoskodó képességének erősítése.

A szeretetszolgálat a Felzárkózó települések program megvalósításában résztvevő szervezetek számára pályáztatás útján támogatást ad tovább azzal a céllal, hogy a partnerszervezetek hasonló projektjeiket megvalósíthassák. A program – amelyről részletek a www.maltaialapitvany.hu és www.fete.hu oldalakon találhatók – 2026. június 30-ig tart – zárul a közlemény.

Forrás: MTI

Magyar Máltai Szeretetszolgálat, program, Széchenyi Terv Plusz program

Sarkany Orsi

Oszd meg másokkal is!
Alföldhír.hu