Belföld | Kék hírek

A ROADPOL akció eredményei

A rendőrök 2024. február 19. és február 25. között Magyarország közútjain 8741 tehergépkocsit és 563 autóbuszt ellenőriztek.

A rendőrök az ellenőrzött járműveknél 2141 esetben állapítottak meg jogsértést. Azonnali közlekedési korlátozást 17 tehergépkocsi esetében kellett elrendelni.

A tehergépkocsik ellenőrzése során vezetési és pihenőidővel kapcsolatos szabályszegések miatt 201 alkalommal, a jármű- és rakománybiztonsággal kapcsolatban 196 esetben, míg az okmányokkal kapcsolatos jogsértések miatt 177 alkalommal kellett intézkedni. A tehergépkocsi-vezetők ellenőrzése során 7 esetben merült fel alkoholfogyasztás gyanúja, 410 alkalommal nem használták a passzív biztonsági eszközt, valamint 659 jármű vezetője túllépte a megengedett legnagyobb sebességet.

Az autóbuszok ellenőrzése során vezetési és pihenőidővel kapcsolatos szabályszegések miatt 12 alkalommal, míg az okmányokkal kapcsolatos jogsértések miatt 13 alkalommal kellett intézkedni. Az ellenőrzött autóbuszok vezetői közül 56 esetben nem használták a passzív biztonsági eszközt, illetve heten lépték túl a megengedett legnagyobb sebességet.

Forrás: police.hu

ellenőrzés, eredmények, ROADPOL

Sarkany Orsi

Oszd meg másokkal is!
Alföldhír.hu