Újabb fejlesztés a Béres Zrt-nél

Újabb 8,3 milliárd forintos beruházással bővült a Béres Gyógyszergyár Zrt. szolnoki üzeme, ezzel a gyártókapacitás bővülése mellett huszonnégy új munkahely jött létre a térségben.

A Béres Magyarország legnagyobb családi tulajdonú gyógyszergyára, amely immár mintegy 150 termékkel van jelen a hazai és nemzetközi piacon. A vállalatnál a beruházások összértéke elérte a 25 milliárd forintot, a mostani fejlesztéssel együtt 560-ra növeli dolgozói létszámát és tovább emeli exportteljesítményét is.

Amint Varga Mihály a beruházás pénteki avatóünnepségén kiemelte, a Béres Magyarország legnagyobb családi tulajdonú gyógyszergyára, amely immár mintegy 150 termékkel van jelen a hazai és nemzetközi piacon. A vállalatnál a beruházások összértéke elérte a 25 milliárd forintot, a mostani fejlesztéssel együtt 560-ra növeli dolgozói létszámát és tovább emeli exportteljesítményét is.
Mint mondta, a koronavírus-járvány idején is igazolódott, hogy jóval hatékonyabbak lehetünk, ha önállóan, szuverén módon cselekszünk, mintha másokra várunk. Az Európai Unió által létrehozott, „gyorsnak” mondott segítség – amely központi európai pénzalapból történne – a mai napig nem érkezett el Magyarországra, „holott a koronavírusról lassan már csak a szakemberek beszélnek” – fűzte hozzá.
Varga Mihály hangsúlyozta: a kormány egyik fontos gazdaságpolitikai alapvetése, hogy a támogatott fejlesztések a területi kiegyenlítést szolgálják, a másik cél pedig a helyi munkahelyteremtés és a már létrehozott munkahelyek megőrzése. Hozzátette: a munkahelyteremtés kérdése Jász-Nagykun-Szolnok vármegyében különösen fontos: az elmúlt évtizedben sikerült megfelezni a munkanélküliséget a térségben.
Dr. Kállai Mária országgyűlési képviselője arról beszélt, hogy Szolnok elmúlt mintegy harminc év alatt otthonává vált a Béres gyógyszerek gyártásának és a kutatásfejlesztésnek. Míg 2010-ben 3 milliárd forint alatt volt a város iparűzési adó bevétele, amely legutóbb egy év alatt 1,3 milliárd forinttal 8,4 milliárd forintra nőtt, ez a tendencia várható a következő években is. Kiemelte: a vállalat támogatja a kultúrát és a sportot, elkötelezett a társadalmi felelősségvállalás terén is.
Béres József, a Béres Gyógyszergyár elnöke a beruházást ismertetve elmondta, hogy korszerű, 680 négyzetméter kutatás-fejlesztési laboratóriumot és egy 6000 raklap tárolására alkalmas, automatizált, 4120 négyzetméter területű magasraktárat hoztak létre. Emellett kialakítottak egy 343 négyzetméter hulladék és veszélyes hulladék tároló épületet, valamint 1100 négyzetméteres irodai és szociális létesítményt. A beruházáshoz minőségellenőrzési laboratóriumi, kutatás-fejlesztési és raktártechnológiai eszközök, valamint gyártógépek vásárlása is kapcsolódott. Hozzátette, hogy a Béres Jász-Nagykun-Szolnok vármegye egyik legnagyobb magánfoglalkoztatója a mostani beruházással 24 új munkahelyet hozott létre, ezzel a Szolnokon foglalkoztatottaik száma 410-re emelkedik.

szs
Verified by MonsterInsights