Akik az elesettekért dolgoznak

November 12-e 1997 óta a szociális munka napja hazánkban. A szolnoki önkormányzat ehhez kapcsolódva 2007-ben alapította meg Pro Caritate díját, amely 2011-től Adorján Ildikó nevét viseli. A város önkormányzata által szervezett ünnepségen kedden adták át az idei elismeréseket.

– Ma azoknak a szakembereknek mondunk köszönetet, akik az elesettekért, a kirekesztettekért, a támogatásra és segítségre szorulókért dolgoznak, munkájukat felelősségteljesen, áldozatkészen és nagy szakmai alázattal végzik – emelte ki köszönőjében Fejér Andor alpolgármester, aki hozzátette: a szociális és gyermekvédelmi rendszer erősítését fontos feladatnak tekinti a város önkormányzata. Ennek jegyében az elmúlt években több bölcsőde megújult, javultak az ellátás feltételei. A Humán Szolgáltató Központ új – Eötvös téri – épületében is színvonalas körülmények között zajlik a feladatellátás.

Radomszki Lászlóné, a Belügyminisztérium társadalmi felzárkózásért felelős helyettes államtitkára példaértékűnek nevezte a szolnoki szociális területen dolgozó szakemberek munkáját. Kiemelte: egy olyan hivatást választottak, amely teljesen áthatja az ember személyiségét, és a legnemesebb cél valósul meg általa: mások segítése.

Ebben az esztendőben Csatári Attiláné, a Szolnoki Kistérség Többcélú Társulása Egyesített Szociális Intézményének pénzügyi csoport vezetője és Gulyás Judit, a Szolnoki Kistérség Többcélú Társulása Humán Szolgáltató Központja Pszichiátriai Betegek Nappali ellátásának terápiás munkatársa vehette át az adorján Ildikó-díjat.                                 

A rendezvényen köszöntötték a Belügyminisztérium által a szociális munka napja alkalmából kitüntetetteket. A tárca Esélyteremtésért díjban részesítette a Jász-Nagykun-Szolnok Vármegye Esély Szociális Közalapítványt. Dr. Nagyné Varga Ilonát a Jász-Nagykun-Szolnok Megye Esély Szociális Közalapítvány elnöke és Kiss Márta elnökségi tag vette át a virágcsokrot.

A Belügyminisztérium az Idősekért díjban részesítette Rigó Józsefet, aki a díjat az idősek emberi méltóságáért, az időskori aktivitás megőrzéséért, valamint az ápolásra szoruló idősekért végzett munka elismeréséül kapta.

szs
Verified by MonsterInsights