A műszaki szakképzést segíti a vármegye

Név szerinti szavazással fogadták el a vármegyei önkormányzat képviselői azt a tájékoztatót, amely az Eszterházy Károly Katolikus Egyetem Jászberényi Campusát érintő együttműködés kereteinek megteremtését segíti elő a felsőfokú műszaki szakképzés elindítása érdekében.

A testület pénteki ülésén számos előterjesztést tárgyalt. A képviselők tájékoztatót hallgattak meg a Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság előző évi tevékenységéről. Amint Matuska Zoltán tű ezredes, vármegyei igazgató elmondta, a covid utóhatásai mellett az orosz-ukrán konfliktus és a rendkívüli aszály is nehezítette a munkát, valamint komoly gazdálkodási kihívással is szembe kellett nézniük.
Dr. Beke Gabriella, vármegyei tisztifőorvos a vármegye lakosságának egészségi állapotát mutatta be. Amint arról beszámolt, nagy változás nincs a lakosok egészségügyi állapotában az előz évekhez képest. Piroska Miklós közgyűlési képviselő, a Hetényi Géza Kórház főigazgatója a napirend kapcsán arra hívta fel a figyelmet, hogy a szűrőprogramok által nyújtott lehetőségekkel érdemes minél többeknek élni.
A képviselők mindezek mellett egyhangúlag támogatták a Vármegyei Önkormányzat csatlakozását a Bursa Hungarica 2024. évi felsőoktatási ösztöndíjrendszerhez.

szs
Verified by MonsterInsights