Karddal próbálta behajtani a munkabértartozást

A Jászberényi Járási Ügyészség felfegyverkezve elkövetett önbíráskodás bűntettének kísérlete miatt emelt vádat egy boldogi férfivel szemben, aki Jászfényszarun az 5 ezer forintos munkabér követelésének egy kard segítségével próbált meg érvényt szerezni.

A vádirat szerint a férfi 2022. november 24-én, késő délután személygépkocsival megjelent az ismerőse Jászfényszaruban lévő házánál. A ház előtt beszélgetve a boldogi férfi munkát ajánlott az ismerősének, majd felszólította, hogy adja meg neki az 5.000 forintos munkabér tartozását.

Mivel a férfi tagadta, hogy tartozna, erre a pénzt követelő férfi elővett a gépkocsijából egy 52 cm pengehosszúságú kardot, és azzal a másik férfi irányába, csekély erővel szúró mozdulatot tett, amelyet ő a kezével elhárított, így a mellkasán egy hámkarcolással járó, 8 napon belül gyógyuló sérülése keletkezett.

A megtámadott férfi kiütötte a másik kezéből a kardot, ezután a földre kerültek, és itt a pénzt követelő többször, kis erővel, ököllel megütötte a követelését vitató férfit. A férfi a követelt pénzt végül nem adta át.

A járási ügyészség a büntetlen férfivel szemben végrehajtásában próbaidőre felfüggesztett börtönbüntetésre, valamint a próbaidő alatt a férfi pártfogó felügyelet alá helyezésére, továbbá a kard elkobzására tett indítványt a vádiratában.

Az ügyben a Jászberényi Járásbíróság fog dönteni, közölte dr. Ocsovai Ágnes, főügyészségi ügyész, sajtószóvivő.

A mellékelt képet az ügyben eljáró nyomozó hatóság készítette.

Sarkany Orsi
Verified by MonsterInsights