Jól halad a vízügyi fejlesztés a Tisza-völgyben

Befejezéséhez közeledik a vízügyi infrastruktúra fejlesztését szolgáló, több mint öt és fél milliárd forintos beruházás, amely nagymértékben segíti az árvízbiztonságot a Tisza-völgyben – tájékoztatott a Kötivizig.

Az Országos Vízügyi Főigazgatóság, a Közép-Tisza-vidéki Vízügyi Igazgatóság és a Körös-vidéki Vízügyi Igazgatóság konzorciumában, az Európai Unió és a Magyar Állam 5,6 milliárd forintos vissza nem térítendő támogatásával.megvalósuló beruházás során átépülnek 50-60 éves védelmi központok, új raktárak létesülnek, megtörténik egy szivattyútelep rekonstrukciója, továbbá mintegy 48 kilométer hosszan az árvízvédelmi töltések állékonyságának javítására is kiemelt figyelmet szentelnek.

A beruházás része az Apavára védelmi központ átépítése, a karcagi gépszín építése, a Gástyás II. szivattyútelep rekonstrukciója és reverzibilissé tétele, a szolnoki, tiszaligeti védelmi központ átépítése, a Hosszúfok II. szivattyútelepen, valamint a szolnoki Védelmi Osztag telepen raktárak építése, s nem utolsósorban árvízvédelmi töltések helyzeti állékonyságának javítása. Utóbbi az árvizek alatt tapasztalt jelenségek megszüntetése, illetve a szükséges ideiglenes védekezési beavatkozások megelőző célú kiépítése miatt indokolt.
A projekt befejezésének tervezett dátuma: november 30.

szs
Verified by MonsterInsights