Gulyás Gergely: erősödnek a családi vállalkozások

Az elmúlt másfél évtized egyik fő pozitívumának nevezte a Miniszterelnökséget vezető miniszter a családi vállalkozások megerősödését a szolnoki Hegedűs Kft. épületgépészeti vállalat beruházási projektjének átadásán kedden.

Amint az MTI arról beszámolt, Gulyás Gergely természetesnek nevezte, hogy a kormány támogatja a családi cégeket, mivel fejlődésük az ország érdeke is. Hozzátette: az erős, saját lábán álló és a változásokra is felkészülni képes gazdasághoz olyan cégekre van szükség, mint a Hegedűs Kft., mivel a családi vállalkozások jelentik a gazdaság hajtóerejét.

– Elismerésre méltó a vállalat robbanásszerű fejlődése – mondta, megjegyezve, hogy nincs jövő épületgépészeti fejlesztések nélkül, szükség van az energiafelhasználás mérséklésére a háztartásokban és a cégekben egyaránt.

Kállai Mária, a térség országgyűlési képviselője köszöntőjében példaértékűnek nevezte, hogy a családi vállalat immáron harmadik generáción át működik. Hozzátette, csak ilyen munkával lehet tartós, üzleti eredményeket elérni, amely a munkavállalóknak is jó.

Szalay Ferenc, Szolnok polgármestere arról beszélt, hogy Szolnokon néhány évvel ezelőtt 12 százalékról 4 százalékra csökkent a munkanélküliek száma, amelyben nagy része volt a mikrovállalkozásoknak és a családi cégeknek, amelyek működtetik, fenntartják a szolnoki gazdaságot.

A vállalat a 435 millió forint összeköltségű projekthez 304,5 millió forint feltételesen vissza nem térítendő támogatást kapott a Gazdaságfejlesztési és innovációs operatív program (Ginop) Pluszban, amellyel egy több mint 1100 négyzetméteres új raktárcsarnokot építettek, 13 új, elektromos targoncát szereztek be, 120 napelempanelt üzemeltek be és 3 új szekcionált rámpakiegyenlítővel ellátott ipari kaput hoztak létre.

A Hegedűs Kft. jogelődje 1986-ban alakult épületgépészeti kereskedelmi családi vállalkozásként. Országosan 14 telephellyel, több mint 750 viszonteladói partnerrel, és csaknem 1500 kivitelezői partnerrel rendelkezik. A vállalat célja az épületgépész szakma teljeskörű kiszolgálása, ezért nagy- és kiskereskedelmi tevékenységet egyaránt végeznek, illetve a projektek teljeskörű épületgépészeti beszállítását is végzik az országos lefedettséggel rendelkező logisztikai rendszerükkel. A projekttel olyan technológiai fejlesztést hoztak létre, amellyel hatékonyabb vevőkiszolgálást, átláthatóbb készletkezelést és raktározást, tárolási kapacitásának növelését és új kiskereskedelmi egységek kialakítását érheti el a társaság.

szs
Verified by MonsterInsights