Fontos meccsek következnek a Kecskeméti TE számára

A 2022–2023-as szezonban egyértelműen a Kecskeméti TE volt a labdarúgó OTP Bank Liga meglepetéscsapata, hiszen a gárda újoncként remekelt, az idény végén ezüstérmet szerzett. Az idei bajnokság azonban más a helyzet: a kecskemétiek egyelőre a kiesés ellen küzdenek. Fontos hónapok következnek a csapat számára.

Magasról estek nagyot

Szerencsére már bárki által követhetők élőben a labdarúgás eredmények, így nem nehéz elérni, hogy naprakész legyen az ember. Éppen ezért érdekes dolog hétről hétre látni a labdarúgó NB I-ben szereplő Kecskeméti TE idényét. Az alföldi csapat a 2022–2023-as szezonban újonc volt, ennek ellenére remekelt, mindenkit meglepve 33 meccsen 15 győzelem és 12 döntetlen mellett mindössze hat vereséget szenvedett el, így 57 ponttal ezüstérmes lett, mindössze hat egységgel lemaradva az utóbbi évek kirakatcsapata, a rendre a nemzetközi sorozatok csoportkörében szereplő Ferencváros mögött. A 2023–2024-es idény azonban teljesen más képet mutat: a kecskemétiek már az első tíz fordulóban összeszedték a tavalyi hat vereséget, így nagyon úgy tűnik, hogy ebben a szezonban a kiesés ellen küzdenek majd.

A rossz kezdés elkísér

A KTE az Európa Konferencia Liga selejtezőjében kezdte az idényt, az első meccsen 2–1-re legyőzték a lett Riga FC-t, a visszavágón pedig sokáig továbbjutásra álltak, ám végül búcsúztak a sorozattól. A kiesést jelentő gólokat előbb a rendes játékidő, majd a hosszabbítás ráadásában kapták, ez a peches széria pedig azóta is elkíséri a csapatot. Pedig a magyar bajnokságot jól kezdték, előbb a Kisvárdát, majd a Fehérvár FC-t győzték le, majd jött az MTK elleni vereség, illetve a Puskás Akadémia elleni sima, 4–1-es siker. Ezt követően azonban valami megszakadt a csapatnál: sorozatban kikaptak a Debrecen, a Mezőkövesd, a Ferencváros és a Diósgyőr ellen, ikszeltek a Pakssal, ezt követően pedig egy újabb vereség következett az Újpest ellen. Azon a meccsen már 5–0-ra is vezette a fővárosiak, innen sikerült 5–3-ra szépítenie a KTE-nek, ám ezzel sem sokra mentek, ami a tabellát illeti.

A folytatás

Amit már most látni, az az, hogy 2023 utolsó két hónapja kiemelkedően fontos lesz a csapat számára a bajnokságban. A november a Ferencváros elleni hazai meccsel indul számukra, majd Kisvárdára és Fehérvárra utaznak. Decemberben jön az MTK elleni hazai derbi, majd a vendégjáték Felcsúton, a Puskás Akadémiánál, végül a Debrecen elleni hazai találkozóval zárul a naptéri év. Ezen a hat találkozón mindenképpen annyi pontot kellene szerezniük, hogy egy kicsit eltávolodjanak a kiesést jelentő zónától, és nyugodtabban mehessenek pihenőre a februári folytatás előtt.

Ami a keretet illeti, a kapuban Varga Bence alapember, a védelemben pedig Belényesi Csaba, a brazil Matheus Leoni, illetve a válogatott kerettag Szalai Gábor kapja a legtöbb lehetőséget. A középpályán Horváth Krisztofer, a válogatottnál szintén számításba vett Szuhodovszki Soma, illetve Vágó Levente játszik legtöbbet, őket követi Zsótér Donát és Kiss Bence. A támadóknál akad talán a legtöbb gond, hiszen hiába szerepel felváltva Szabó István edző csapatában Májer Milán, Pálinkás Gergő, Szendrei Ákos és Tóth Barna, egyelőre adósak a gólokkal. Ha ez változik, a KTE-re is szebb időszak vár az év vége felé.

Alföldhír.hu
Verified by MonsterInsights